GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQU脥 i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Not铆cies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

17 Ajuntaments i 46 particulars demanen ajuts a l'Estat pels danys ocasionats per la riuada

Interior t茅 sis mesos per resoldre les peticions
Imatge a猫ria de l'Espluga de Francol铆, amb la destrucci贸 ocasionada per la riuada del Francol铆 | ACN

 

Una vintena d'Ajuntaments tarragonins i gaireb茅 una cinquantena de particulars demanen ajuts a l'Estat pels danys ocasionats per la riuada de l'octubre passat. La Subdelegaci贸 del govern espanyol a Tarragona ha rebut un total de 46 sol路licituds de particulars i 17 d'Ajuntaments de la Conca de Barber脿, Alt Camp, Baix Camp i Tarragon猫s per tal d'acollir-se als ajuts previstos al reial decret 307/2005 que regula les subvencions davant de determinades necessitats derivades de situacions d'emerg猫ncia o de tipus catastr貌fic. El termini per presentar les sol路licituds va finalitzar dissabte passat i la Direcci贸 General de Protecci贸 Civil del Ministeri d'Interior t茅 sis mesos per resoldre-les.

 

Els Ajuntaments que han presentat sol路licitud d'ajut s贸n l'Aleixar, Alforja, les Borges del Camp, Capafonts, Colldejou, l'Espluga de Francol铆, Maspujols, Montblanc, Porrera, Prades, La Riba, Riudoms, Salou, Vallclara, Vilanova de Prades, la Vilella Baixa, i Vimbod铆 i Poblet.

 

Pel que fa a les sol路licituds presentades, la majoria s贸n ve茂ns de la zona de l'Espluga 鈥攗na dotzena鈥, Montblanc 鈥攙uit鈥 i Vimbod铆 i Poblet 鈥攕is. Tamb茅 n'hi ha de Riudoms 鈥攄eu鈥, la Riba 鈥攓uatre鈥, Salou 鈥攓uatre鈥 i Vallclara 鈥攄os.

 

Les sol路licituds s'han presentat per via telem脿tica a l'aplicaci贸 web de la Direcci贸 General de Protecci贸 Civil del Ministeri de l'Interior o al Registre General de la Subdelegaci贸 del govern espanyol a Tarragona. Segons fonts de la Subdelegaci贸, aquest reial decret contempla ajudes a corporacions locals, unitats familiars o particulars, comunitats de propietaris i establiments industrials i comercials per fer front a les despeses d'emerg猫ncia ocasionades per la gota freda.