Prop de 170 alumnes de la URV s'adhereixen al nou sistema d'avaluació única

El Consell de Govern de la URV ha aprovat «de forma extraordinària» la mesura evitar condicionar el dret a manifestació

El Consell de Govern de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha aprovat aquest dimecres a la tarda, en sessió extraordinària, el nou sistema d'avaluació única  que ja va anunciar que posaria a disposició dels estudiants que així ho demanessin per tal  d'evitar que la vida universitària els condicioni el dret a manifestació  en unes dates especialment escalfades arran de l'onada de protestes que ha despertat la sentència als líders independentistes presos.

La rectora de la URV, María José Figueras, ha confirmat a la sortida de la reunió que han donat llum verda a la mesura «excepcional» atès el context polític de les darreres setmanes i després de consensuar-ho amb els degans i deganes de les respectives facultats. Després de romandre obert el termini entre els dies 6 i 12 de novembre,  la rectora ha confirmat que són un total de 167 universitaris són els qui s'han adherit  a aquesta possibilitat.

La URV dona el 'sí' a l'avaluació única, però només en aquelles matèries que ho permetin

Aquest sistema d'avaluació única només serà aplicable en aquelles assignatures «on sigui possible efectuar-ho per la seva tipologia acadèmica, a criteri dels responsables de les facultats», ha matisat la rectora.  És a dir, que serà inviable en assignatures que requereixin de pràctiques continuades indestriables, però sí es podrà aplicar en matèries teòriques on un únic examen final serveixi com a avaluació viable.

Figueras ha recordat que la mesura s'ha aprovat  pensant en què «els universitaris que es vulguin manifestar no hagin de patir per perdre la totalitat dle seu curs acadèmic» i tinguin la possibilitat d'examinar-se a final de curs amb aquest format d'avaluació. «És clar que és més difícil aprovar una assignatura en una única oportunitat que al llarg de tot el curs, però certament  creiem que havíem de possibilitar aquesta opció», ha subratllat Figueras, insistint en l'excepcionalitat del moment.

Dels 167 universitaris que ho han sol·licitat, un total de 123 pertanyen a la Facultat d'Economia i Empresa del Campus Bellissens. Proporcionalment al total de la comunitat universitària, ha demanat aquesta avaluació un percentatge molt simbòlic del total de més d'11.000 estudiants de grau que estan matriculats enguany a la Rovira i Virgili.

També et pot interessar