20 farmàcies de Tarragona oferiran la prova del VIH gratis el pròxim dilluns 2 de desembre

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona col·labora en la Setmana Europea de la Prova del VIH
A les comarques de Tarragona, hi ha 20 farmàcies acreditades per realitzar la prova del VIH. | Àngel Ullate

 

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) col·labora una edició més amb la Setmana Europea de la Prova del VIH/Hepatitis –del 22 al 29 de novembre– i amb el Dia Mundial de la Sida, que tindrà lloc el pròxim diumenge, 1 de desembre. La demarcació de Tarragona compta amb 20 oficines de farmàcia acreditades per realitzar la prova ràpida del VIH/Sida.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Des de l’any 2012, s’han realitzat un total de 1.810 proves a la demarcació, 26 de les quals han resultat reactives. La majoria de les 20 farmàcies acreditades per dur a terme aquest test celebraran el Dia Mundial de la Sida amb la realització gratuïta de la prova el pròxim dilluns, 2 de desembre.

 

Més de 170 proves a la demarcació de Tarragona l'any 2019

Des del maig del 2012 –any en què es va iniciar una prova pilot– i fins a l’octubre del 2019, les farmàcies acreditades per realitzar la prova ràpida del VIH a la demarcació de Tarragona han realitzat un total de 1.810 tests, 26 dels quals han resultat reactius. Enguany s'han realitzat un total de 177 proves en les farmàcies acreditades.

 

Per poblacions, i d'ençà que es va posar en funcionament la prova, s'han realitzat 924 tests a Tarragona; 668 a Reus; 75 al Vendrell; 24 a Valls; 42 a Amposta; i 77 a Tortosa. El perfil de les persones que s'han fet la prova és, majoritàriament, d'homes entre els 16 i els 45 anys. Una gran part de les localitats més poblades de la demarcació ja compten amb farmàcies on es poden realitzar la prova ràpida per a la detecció del VIH.

 

Així, des de l’estiu de 2015, ja són 20 farmàcies de la demarcació les que realitzen aquest servei, 16 de les quals es troben al Camp de Tarragona amb 2 farmàcies a Valls i 2 a El Vendrell –que es van afegir a les 12 de Tarragona i Reus que des del 2012 ja realitzen aquesta prova– i 4 a les Terres de l’Ebre, concretament, 2 a Tortosa i 2 a Amposta.

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana