Imatge d'arxiu d'un sanitari fent una prova PCR a una residència d'avis

Les comarques de Tarragona registren 21 residències de gent gran en estat greu

En totes les comarques tarragonines hi ha 71 residències

En tot el territori català hi ha 1.047 residències de gent gran. Actualment, segons dades del Departament de Salut, 159 geriàtrics estan en una situació greu de coronavirus, amb persones infectades. Això suposa un 15% del total a Catalunya.  

Dels 159, 120 geriàtrics tenen contagis entre els residents i els treballadors, però són casos controlats i estan en fase d'estabilització. La bona notícia està en el fet que la gran majoria, perquè 768 residències estan lliures de virus. És un 73,3 % del total.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Tarragona té 21 residències en risc elevat

El Departament de Salut indica que hi ha 71 geriàtrics entre les regions sanitàries del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. Al Camp, on n'hi ha 60, 15 es troben en una situació greu a causa pel coronavirus, mentre a les comarques ebrenques6 de les 11 residències que hi ha, tenen un estat greu.  En total, a la demarcació de Tarragona hi ha 21 geriàtrics dins d'aquests paràmetres de gravetat.

Les residències, on viuen aproximadament 55.000 ancians a Catalunya, estan classificades per colors. En vermell estan les que encara no han controlat l'epidèmia; groc per a les que tenen casos confirmats però estan en fase d'estabilització, i verd per a les que no tenen cap contagiat. Cada setmana s'actualitza la classificació. 

Fins aquest 18 de novembre, a les residències catalanes han mort 4.295 persones per Covid-19. Durant l'última setmana han estat 28, sense comptar els residents que han mort en hospitals o centres sociosanitaris.


Comentaris