Un sanitari extraent sang a un donant

Els hospitals tarragonins aconsegueixen més de 300 donacions per a la Marató de Donants de Sang de Catalunya

Es tracta de la campanya de donacions més important de l'any | El Banc de Sang i Teixits vol arribar a les 10.000 donacions

La Marató de Donants de Sang de Catalunya, del Banc de Sang i Teixits, aconsegueix superar la xifra de les  5.000 donacions i assolir la meitat del seu objectiu. Malgrat el temporal de fred i neu anomenat Filomena, que va coincidir amb l'inici de la campanya, els hospitals tarragonins han aconseguit fer 368 donacions.

Concretament, s'han produït 294 donacions a l'Hospital Joan XXIII  de Tarragona i 74 més a l'Hospital Sant Joan  de Reus. Tot i això, el Banc de Sang i Teixits recorda que a través de la pàgina web encara hi ha disponibles més de 1.000 places per fer una donació.

Es tracta d'una de les  campanyes  de donació més importants  de tot l'any, que s'allargarà fins al pròxim divendres, 15 de gener. Fins ara s'ha aconseguit un gran volum de donacions, que cobreix les necessitats dels hospitals durant cinc o sis dies.

Tot i això, la campanya manté l'objectiu  d'arribar a les  10.000 donacions, arribant als vuit o 10 dies de cobertura sanitària, el que es considera un nivell òptim.