Confirmen 7 nous casos de coronavirus a les comarques de Tarragona

En total ja en són 31 arreu de la demarcació | Ara per ara, no hi ha nous infectats a les Terres de l'Ebre

ACTUALITZACIÓ - 16/03/2020 a les 16.20 hores

Segon cas de coronavirus positiu a Reus amb només unes hores de diferència. Si aquest matí es coneixia un positiu detectat en una alumna de l'escola Isabel Besora, els darrers minuts s'ha conegut un segon positiu a la ciutat. Segons fonts de la comunitat educativa del centre consultades per TarragonaDigital, una alumna de l'Escola Bressol Municipal El Marfull també hauria donat positiu en Covid-19.

 

El diagnòstic hauria arribat després que el Departament de Salut actualitzés els nous casos coneguts aquest dilluns, entre els quals es troba el primer detectat a Reus, a una alumna de l'Escola Isabel Besora de nou anys. Tal com apunten diverses veus de la comunitat eductiva del centre, aquest segon positiu a Reus seria, precisament, el de la germana de la nena contagiada. Amb aquest, serien 31 els casos totals de coronavirus a les comarques de Tarragona.

 

 

 

NOTÍCIA - 16/03/2020 a les 15.36 hores

Degoteig de nous casos positius per coronavirus a la demarcació de Tarragona. Als 24 infectats per Covid-19 a les nostres comarques, ara se’n sumen 6 de nous en diferents punts del territori, arribant a la xifra de 30, segons han confirmat des del Departament de Salut. La pandèmia ha afectat dues persones més al Baix Penedès: una veïna del Vendrell, de 74 anys, ingressada a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona; i un veí de la Bisbal del Penedès, també de 74 anys, ingressat a l’Hospital Comarcal del Vendrell.

 

Un dels altres positius que s’ha confirmat és el d’una nena de 9 anys, de Reus, i que ha estat diagnosticada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona. El cas s’hauria detectat en una escola de la ciutat, la Isabel Besora. Per aquest motiu, s’ha informat les persones de l’escola que haurien pogut estar en contacte amb l’infectat per quedar-se a casa i fer la quarantena, ja que haurien estat exposats als virus.

 

 

 

Primer cas de coronavirus al Priorat

Alhora, Salut també ha confirmat avui dilluns, 16 de març, el cas d’un professional sanitari de 54 anys, a Salou, confinat al seu domicili, així com el positiu d’un altre home de 79 anys, veí del barri tarragoní de Bonavista, i que es troba a la planta de medicina interna de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Una veïna de Falset, de 56 anys, és el primer cas confirmat de coronavirus a la comarca del Priorat, i resta confinada a casa seva. D'altra banda, des de diumenge, no s'ha detectat cap positiu a les Terres de l'Ebre.

 

Precisament, ahir diumenge Salut va informar dels casos confirmats d'un veí de Torredembarra de 71 anys ingressat a l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona; el d'una veïna de Tarragona de 31 anys i nacionalitat russa ingressada a la clínica Monegal; i el d'una dona de 55 anys de Tortosa que és professional sanitària i està en aïllament domiciliari.

 

Set casos dissabte

Dissabte, el Departament de Salut va confirmar set casos més a la demarcació. Un veí de Miami Platja de 40 anys ingressat a l'UCI del Joan XXIII per una patologia associada i que es va contagiar en el marc d'un viatge recent a Benidorm; un turista de 71 anys de nacionalitat sueca aïllat en una habitació d'aquest mateix centre hospitalari; i un veí de Cambrils de 49 anys en aïllament domiciliari i que és familiar de dues persones també confirmades en aquest municipi del Baix Camp —una dona de 79 anys i la seva filla de 46.

 

A les Terres de l'Ebre dissabte el departament va informar del cas d'un veí de Roquetes de 61 anys ingressat amb pronòstic greu a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa; i d'un veí de Tortosa de 71 anys, un de l'Ampolla de 70 anys i un d'Amposta de 47 anys en aïllament domiciliari.

 

Una família i una veïna d'Ulldecona, primers positius a l'Ebre

Fins ara s'han confirmat també els positius de cinc persones d'una mateixa unitat familiar de Tortosa —una de les quals ingressada també a l'hospital; el d'una veïna d'Ulldecona de 30 anys que és cirurgiana del mateix centre sanitari; el d'un noi de 22 anys i una noia de 26 de Torredembarra que són parella; el d'una veïna de Sitges de 79 anys i nacionalitat russa ingressada a l'Hospital del Vendrell; el de la dona de 79 anys i la seva filla de 46, totes dues residents a Vilafortuny; una dona de 60 anys i el seu marit de 54, residents a Salou, i una veïna del Vendrell de 39 anys. Tots els afectats evolucionen favorablement.