Creixen els accidents laborals a la demarcació de Tarragona respecte a l'any passat

Durant el primer semestre del 2019 s'han registrat 318 sinistres més que en les mateixes dates del 2018 | Pugen a gairebé totes les comarques
Els accidents laborals s'han incrementat aquest 2019 a la demarcació de Tarragona durant el primer semestre | Cedida

 

Un cop creuat l'equador de l'any 2019, a la demarcació de Tarragona —Camp de Tarragona i Terres de l'Ebres'han registrat 318 accidents laborals més dels que s'havien produït durant l'any 2018 en les mateixes dates. Les dades les ha publicat l'Observatori del Treball de la Generalitat, i fan referència al primer semestre del curs, fins al mes de juny.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Cal matisar, però, que el 99,5 d'aquests sinistres laborals són de caràcter lleu. A meitats del 2018 s'havien produït un total de 4.450 accidents, mentre que en els sis mesos del nou any ja s'han produït 4.768. Aquest increment afecta a totes les comarques tarragonines —amb l'excepció de l'Alt Camp—, i ja ha aixecat el malestar dels principals sindicats de la zona.

Tres treballadors han perdut la vida en accidents laborals al Camp de Tarragona en el que portem de 2019

Un treballador va morir en l'accident químic de Carburos. El ferit crític, traslladat a la Vall d'Hebron amb l'helicòpter | Àngel Ullate

D'aquests gairebé 5.000 accidents laborals, en destaquen els tres casos mortals que han tingut lloc en els darrers mesos: el treballador que va morir el 31 de maig en la deflagració de Carburos Metálicos, a La Pobla de Mafumet, un constructor que va morir en un sinistre laboral al Baix Penedès i l'operari que va perdre la vida la setmana passada després d'una altra deflagració en una empresa de Constantí.

A les dades de la Generalitat, però, encara no consta aquest tercer cas tan recent. Durant tot el 2018, van morir sis persones a les comarques tarragonines en accidents laborals. La gran majoria dels casos tenen lloc al sector serveis —la immensa majoria són lleus, recordem—, seguit de la indústria, la construcció i l'agricultura.

Per comarques: el Tarragonès i el Baix Camp, els casos amb més accidents laborals de Tarragona

L'accident del maig va tenir lloc a l'empresa Carburos Metálicos, al Polígon Nord de la química tarragonina | TarragonaDigital

El Tarragonès és la comarca amb una concentració empresarial més densa del territori i per tant també és, amb diferència, on més casos de sinistres s'han produït en el primer semestre de l'any: 1.709. El Baix Camp és la segona amb més accidents, amb un total de 995, i per darrere es troben el Baix Penedès i el Baix Ebre, amb la meitat de casos.

El Montsià amb 352 accidents, l'Alt Camp amb 330 —l'única comarca on baixen els casos respecte a l'any passat— i la Conca de Barberà amb 246 es mantenen per sota, i el nombre de casos més baix es produeix a la Ribera d'Ebre, amb una setantena de casos, i el Priorat i la Terra Alta, que en freguen la cinquantena.

També et pot interessar

"🚊 A FONS | El Camp de Tarragona, una xarxa de mobilitat «deficient i sense cohesionar»" "❗ BONES NOTÍCIES: Important descobriment mèdic d'uns investigadors de TGN"