Creixen els accidents laborals a la demarcaci贸 de Tarragona respecte a l'any passat

Durant el primer semestre del 2019 s'han registrat 318 sinistres m茅s que en les mateixes dates del 2018 | Pugen a gaireb茅 totes les comarques
Els accidents laborals s'han incrementat aquest 2019 a la demarcaci贸 de Tarragona durant el primer semestre | Cedida

 

Un cop creuat l'equador de l'any 2019, a la demarcaci贸 de Tarragona 鈥擟amp de Tarragona i Terres de l'Ebres'han registrat 318 accidents laborals m茅s dels que s'havien produ茂t durant l'any 2018 en les mateixes dates. Les dades les ha publicat l'Observatori del Treball de la Generalitat, i fan refer猫ncia al primer semestre del curs, fins al mes de juny.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

Cal matisar, per貌, que el 99,5 d'aquests sinistres laborals s贸n de car脿cter lleu. A meitats del 2018 s'havien produ茂t un total de 4.450 accidents, mentre que en els sis mesos del nou any ja s'han produ茂t 4.768. Aquest increment afecta a totes les comarques tarragonines 鈥攁mb l'excepci贸 de l'Alt Camp鈥, i ja ha aixecat el malestar dels principals sindicats de la zona.

 

Tres treballadors han perdut la vida en accidents laborals al Camp de Tarragona en el que portem de 2019

Un treballador va morir en l'accident qu铆mic de Carburos. El ferit cr铆tic, traslladat a la Vall d'Hebron amb l'helic貌pter | 脌ngel Ullate

D'aquests gaireb茅 5.000 accidents laborals, en destaquen els tres casos mortals que han tingut lloc en els darrers mesos: el treballador que va morir el 31 de maig en la deflagraci贸 de Carburos Met谩licos, a La Pobla de Mafumet, un constructor que va morir en un sinistre laboral al Baix Pened猫s i l'operari que va perdre la vida la setmana passada despr茅s d'una altra deflagraci贸 en una empresa de Constant铆.

 

A les dades de la Generalitat, per貌, encara no consta aquest tercer cas tan recent. Durant tot el 2018, van morir sis persones a les comarques tarragonines en accidents laborals. La gran majoria dels casos tenen lloc al sector serveis 鈥攍a immensa majoria s贸n lleus, recordem鈥, seguit de la ind煤stria, la construcci贸 i l'agricultura.

 

Per comarques: el Tarragon猫s i el Baix Camp, els casos amb m茅s accidents laborals de Tarragona

L'accident del maig va tenir lloc a l'empresa Carburos Met谩licos, al Pol铆gon Nord de la qu铆mica tarragonina | TarragonaDigital

El Tarragon猫s 茅s la comarca amb una concentraci贸 empresarial m茅s densa del territori i per tant tamb茅 茅s, amb difer猫ncia, on m茅s casos de sinistres s'han produ茂t en el primer semestre de l'any: 1.709. El Baix Camp 茅s la segona amb m茅s accidents, amb un total de 995, i per darrere es troben el Baix Pened猫s i el Baix Ebre, amb la meitat de casos.

 

El Montsi脿 amb 352 accidents, l'Alt Camp amb 330 鈥攍'煤nica comarca on baixen els casos respecte a l'any passat鈥 i la Conca de Barber脿 amb 246 es mantenen per sota, i el nombre de casos m茅s baix es produeix a la Ribera d'Ebre, amb una setantena de casos, i el Priorat i la Terra Alta, que en freguen la cinquantena.

 

Tamb茅 et pot interessar

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris