port

El Port de Tarragona i els Bombers s'alien per reforçar la seguretat en casos d'emergència

Cruset recorda que, des del Port, «hem invertit 6'3 milions d'euros en seguretat en els darrers cinc anys»

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, han ratificat aquest divendres l'acord anunciat a principis d'estiu per coordinar de manera conjunta la gestió de possibles emergències o incendis a les instal·lacions portuàries. Pacte en mà, els Bombers ja poden assumir salvaments i rescats de persones o extincions de focs dins les instal·lacions portuàries.

L'acord preveu articular una resposta comuna en matèria de prevenció i control d'aquestes possibles emergències en zona portuària —edificis, oficines, vaixells, magatzems—. El Port de Tarragona ja havia avançat en anteriors ocasions la seva preocupació per blindar la seguretat i la coordinació de cossos a la zona, amb vista a les grans perspectives d'expansió de l'Autoritat Portuària en els pròxims anys.

Nou acord signat: Els Bombers assumiran noves funcions de prevenció i gestió d'emergències, i el Port invertirà 200.000 euros a l'any

La part d'Interior és clara: les noves funcions de seguretat i gestió d'emergències que assumiran els Bombers. El Port de Tarragona, per la seva banda, s'ha compromès a invertir 150.000 euros anuals per adequar els mitjans dels Bombers als riscs específics i concrets que es podrien produir en una instal·lació tan particular com un port. L'acord estableix un termini inversor de 4 anys.

port
El conseller Buch i el president del Port han ratificat l'acord aquest divendres | Cedida

 

A més, la institució que presideix Josep Maria Cruset també invertirà altres 50.000 euros anuals en formació especialitzada sobre els riscs específics del sector industrial i marítim i les particularitats de l'Autoritat Portuària. L'objectiu d'aquest acord serà garantir l'eficiència a l'hora de coordinar i gestionar una resposta a aquestes possibles emergències, i que la institució creixi entorn de la base de seguretat més àmplia possible.

«Un pas més en l'aposta del Port de Tarragona per la seguretat», destaquen Buch i Cruset

El president del Port de Tarragona s'ha mostrat molt satisfet de l'acord ratificat aquest divendres, i ha recordat que l'aposta de la institució per extremar per la seguretat no és puntual, sinó un full de ruta consolidat. «En els darrers cinc anys, hem invertit un total de 6'3 milions d'euros en matèria de seguretat», ha recordat Cruset.

El conseller Buch ha destacat l'acord com «un pas més en l'aposta del Port de Tarragona per la seguretat», i s'hi ha referit com «una infraestructura estratègica». També ha aprofitat per visitar el centre de comandament de la Policia Portuària tarragonina, i s'ha reunit amb els màxims representants del Port i les autoritats per posar fil a l'agulla a aquest compromís de coordinació entre els diversos cossos de seguretat de la Generalitat i de l'Autoritat Portuària de Tarragona.

port
El conseller Buch i el president del Port han ratificat l'acord aquest divendres | Cedida


Comentaris