Adif AV adjudica el projecte per a desmantellar la via entre Vandellòs i PortAventura

Es contemplarà la retirada de la superestructura de via, pals de catenària i instal·lacions de seguretat i comunicacions
Es desmantellarà la via única entre Vandellòs i PortAventura | ACN

Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha adjudicat un contracte de serveis de consultoria i assistència per a la redacció del projecte d'execució que permetrà el desmantellament del tram de via única entre Vandellòs i PortAventura. El contracte ha estat adjudicat per import de 72.710,51 euros a l'empresa Inse Rail, amb un termini estimat per a la redacció del projecte de quatre mesos, ha informat Adif AV aquest dimecres en un comunicat.

D'aquesta manera, es dona compliment a la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA), que contemplava la desaparició d'aquest tram una vegada posada en servei la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor del Mediterrani, apunta l'administrador ferroviari.

El projecte haurà de contemplar el desmantellament de la superestructura de via (carril, travesses, aparells de via i balast), desmuntatge i trasllat dels pals de catenària i demolició dels massissos de fonamentació d'aquests, i instal·lacions de seguretat i comunicacions (senyals lluminosos, balises, i altres sistemes) en un trajecte de gairebé 28 quilòmetres. En el cas de les estacions, es desmuntaran, a més de la via general única, totes les vies d'apartat, segons ha indicat Adif AV.

"Números vermells: els pescadors de TGN tornen a la mar amb moltes incerteses" "Turisme post-Covid? Demanen fer un gir històric al motor econòmic de TGN"