Imatge d'un vaixell de càrrega atracat al Port de Tarragona

Adif autoritza una nova connexió ferroviària a la terminal intermodal del port de Tarragona a Guadalajara

L'enllaç es farà amb la via 2 de la línia Madrid-Barcelona

Adif  ha autoritzat l'Autoritat Portuària de Tarragona a connectar la seva terminal intermodal  de Guadalajara-Marchamalo, situada al corredor d'Henares, amb la via 2 de la línia Madrid-Barcelona. L'anomenat  'port sec' ja disposava prèviament d'una autorització de connexió a la xarxa ferroviària  d'interès general —concretament a la via 1 d'aquesta mateixa línia.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En una primera fase, la terminal intermodal disposarà de tres vies —una d'apartat i dues de recepció/expedició— que permetran l'operació de trens  de 750 metres de longitud, així com una via d'uns 100 metres per a estacionament  de maquinària. En una segona fase es podran instal·lar tres vies per a operar trens de 750 metres.

Segons informa Adif, aquesta nova infraestructura es complementarà amb la  terminal intermodal de La Boella, ja construïda al port de Tarragona. Permetrà, així mateix, la seva connectivitat amb els principals ports de les façanes cantàbrica  i mediterrània, i afavorirà el creixement de tràfics intermodals ferrocarril-carretera i marítims. La futura terminal estarà connectada també per carretera amb els principals eixos viaris: R-2, CM-101 i A-2, corresponent a l'itinerari europeu E-90.