Adif enllesteix les darreres proves de circulació i seguretat a la variant de Vandellòs

La variant podria entrar en servei «el desembre d'aquest any»
Imatge d'un dels trens realitzant les proves de circulació i seguretat a la variant de Vandellòs | Twitter/@trenesmania

 

Bona notícia per al mapa ferroviari de l'àrea metropolitana de Tarragona. El gestor d'infraestructures ferroviàries, Adif, està duent a terme les darreres proves de circulació i seguretat, les proves ERMTS, a la variant de Vandellòs del Corredor del Mediterrani.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Segons ha anunciat el perfil de Twitter @trenesmania en una piulada —la qual ha sigut repiulada pel comissionat del govern espanyol pel Corredor del Mediterrani, Josep Vicent Boira— «Adif està duent a terme avui les últimes proves d'ERMTS i seguretat amb un S-130 a la variant de Vandellòs, en obres des de fa més de 20 anys».

 

Acabades les proves, seria el torn de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària qui hauria de donar el vistiplau que permetria «tenir la variant en servei comercial el mes de desembre d'enguany».

 

 

 

Adéu a la via de la costa

La posada en servei comercial de la variant de Vandellòs implica el desmantellament de la via de la costa. La desaparició d'aquesta infraestructura hauria de comportar el futur tren-tram de la Costa Daurada, un tramvia que connectaria els principals nuclis de l'àrea metropolitana de Tarragona. 

 

Ara bé, la nova variant també deixarà sense tren el centre de Salou i Cambrils, una situació que, des de l'Associació per a la promoció del transport públic, veuen amb preocupació.