Renderitzat del nou museu del Port de Tarragona

El Port de Tarragona adjudica el projecte de museïtzació del nou museu

El projecte preveu integrar noves exposicions però mantenint els elements emblemàtics | El contracte s'ha adjudicat per més de 900.000 euros

El Port de Tarragona ha adjudicat les obres del projecte de museïtzació del  Museu del Port, per un import de 917.000 euros. Aquesta acció suposa la fase final del projecte de remodelació del museu i dels seus continguts.

«L’adjudicació de la  museïtzació  és l’inici de l’etapa decisiva en l’assoliment d’un museu renovat», expliquen des del Port. La licitació del projecte ha comptat amb la participació de diversesempreses, algunes d'elles amb gran prestigi al sector.

En total es van presentar sis empreses, o unions temporals d'empreses (UTE) de les quals en va sortir guanyadora una UTE formada per  Expomon Produccions juntament amb  Wasabi Produccions

Expomon Produccions és responsable d'altres  projectes  del mateix estil com l'Espai Far de Vilanova i la Geltrú o el Museu de Nerja a Màlaga. És una empresa especialitzada en la construcció de mobiliari destinat a l'ús lúdic.

Per la seva banda, Wasabi Produccions és una productora audiovisual centrada en el disseny i producció de projectes audiovisuals interactius per a la comunicació cultural  en l’àmbit de la interpretació del patrimoni i el turisme cultural.

Un nou museu, mantenint els elements emblemàtics

El tàndem de les dues empreses serà l'encarregat de seguir, de manera estricta, el  projecte 'Nou Museu del Port de Tarragona', elaborat per l'equip de Cristià-Blasi. Aquesta remodelació permetrà una adequació de l'espai expositiu per  aconseguir una millor  conservació i exposició dels elements patrimonials del museu.

Segons detalla el Port de Tarragona, es preveu que les obres finalitzin durant la primera part de l'any 2021. Tot i la remodelació del recorregut museístic, el Port ha volgut preservar  els elements més emblemàtics i integrar les noves experiències visuals i d'aprenentatge.

La nova museografia varia el format de l’anterior distribució dins de l’espai del  Refugi 2, seu del museu. Es crea un recorregut  més lineal en què la persona que el visita gaudirà d’un itinerari on es trobarà amb objectes nous i aconseguirà submergir el visitant en les diferents temàtiques que l’espai exposarà.