Imatge del sistema SEA del Port de Tarragona

Admeten els sis projectes del Port de Tarragona al fons d'innovació oberta Ports 4.0

La convocatòria atorga subvencions per a finançar el desenvolupament i la posada en marxa de les propostes escollides

Els sis projectes  que ha presentat el Port de Tarragona a la primera convocatòria de Ports 4.0, el programa d'innovació del sistema portuari espanyol, coordinat per Puertos del Estado, han estat admesos. En un comunicat emès aquest dilluns, l'enclau portuari ha explicat que les candidatures presentades havien de donar resposta als reptes  plantejats després d'un procés d'anàlisi amb els principals actors del sector turístic.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En aquest procés s'han detectat les àrees de millora i el potencial d'innovació en els àmbits de digitalització, seguretat, protecció mediambiental, eficiència i descarbonització. En aquesta convocatòria s'han presentat un total de 520 projectes i compta amb un pressupost de 12 milions d'euros en subvencions  per a finançar el desenvolupament i la posada en marxa dels guanyadors.

Dels 520 projectes presentats, han resultat admesos un total de 313 i el comitè tècnic de valoració de Ports 4.0 categoritza els projectes en tres grups en funció del seu grau de maduresa tecnològica: idea, fase precomercial i fase comercial.