L'explosió i el dispositiu del greu accident químic a Tarragona en imatges

L'AEQT se suma a l'estudi de la qualitat de l'aire impulsat per Repsol

Avui en dia estan per sota dels límits establerts per les administracions

L'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha aprovat unir-se a l'Observatori de la Qualitat de l'Aire al Camp de Tarragona, que recull i analitza els components orgànics volàtils a la regió des del 2018. En aquest sentit, tot el bloc del sector petroquímic  tarragoní s'adhereix a la iniciativa impulsada per Repsol.

La decisió d'AEQT es veu emmarcada en el compromís de les empreses per protegir el medi ambient, en general, i la qualitat de l'aire, en particular. Tot i l'adhesió recent a l'Observatori de la Qualitat de l'Aire al Camp de Tarragona, l'AEQT ja formava part activa de l'òrgan impulsat per la Generalitat a aquest efecte. La decisió està en la línia de donar resposta a la demanda social d'informació sobre la qualitat de l'aire a l'entorn de les plantes químiques  al Camp de Tarragona.

El sector químic tarragoní té la voluntat de liderar, des del punt de vista ambiental, científic i acadèmic, el coneixement de tots els components orgànics volàtils i, així, poder planificar totes les accions de millora de control de les emissions. En aquest sentit, l'AEQT apunta que avui en dia estan per sota dels límits establerts per les administracions.

La Universitat Rovira i Virgili (URV)  i l'Eurecat, en la vessant tècnica, i coordinat per l'Institut Cerdà, formen l'Observatori ,que compta amb 26 punts de mesurament de la presència de compostos orgànics volàtils a 11 poblacions: el Morell, la Pobla de Mafumet, Constantí, Perafort-Puigdelfí, Vilallonga, Alcover, Valls, Tarragona (Sant Salvador, el Serrallo, Torreforta, Bonavista, Campclar), la Canonja, Vila-seca (la Pineda), Reus i dues poblacions de referència: Barcelona i Prades.

L’Observatori publica les dades recollides periòdicament en un informe, i de fet està previst que en poques setmanes se’n faci pública una nova edició, amb les dades corresponents a l’any 2019, que per primera vegada inclourà també resultats referents als municipis que envolten el polígon Sud.