La refineria del polígon nord, després de la concentració de gas

L'AEQT, sobre el cas IQOXE: «La indústria és la primera interessada a saber què va passar i per què»

L'associació anuncia que compartirà les dades sobre la qualitat de l'aire de Tarragona en directe

Amb motiu del primer aniversari de la tràgica explosió  de l'empresa IQOXE, al Polígon Sud de la Canonja, l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT) ha volgut fer un nou pas endavant «en el nostre compromís amb la seguretat, el diàleg i la transparència». L'associació, paraigua i aixopluc de les empreses  del sector que operen al territori —entre les quals es troba la pròpia IQOXE—, no ha dubtat a l'hora de valorar que «la  indústria química  és la primera interessada a saber què va passar i per què» el passat 14 de gener.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons l'AEQT, l'accident que va marcar un abans i un després i que va deixar tres víctimes mortals i diverses persones ferides suposa «un  cas excepcional i únic». Malgrat que a dia d'avui no consta cap conclusió concloent que permeti resoldre les incògnites  del succés, des de l'associació ja han impulsat un grup de treball propi per tal d'arribar «a conclusions  pròpies» i han elaborat, de forma coral, un nou Pla Estratègic que es farà públic en les pròximes setmanes.

L'AEQT crea un grup de treball per arribar «a conclusions pròpies» sobre el sinistre d'IQOXE

El nou pla aspira a articular «un nou sistema per gestionar la millora continuada de la seguretat» al conjunt del sector, i per primera vegada posa sobre la taula «uns estàndards addicionals  comuns» que, fins ara, les companyies estudiaven de forma individual. L'Associació, doncs, busca unir un sector amb la imatge fortament tocada i amb una confiança  més que esquerdada després de l'accident mortal d'IQOXE.

A través d'un comunicat, l'AEQT s'ha mostrat decidida a «seguir treballant per ser encara més segurs», si bé matisa que «la  indústria química ja és un dels sectors amb més seguretat» amb les dades de sinistralitat laboral  a la mà. En la línia d'aquest nou pla, un dels anuncis més destacats és que el web de l'associació es renovarà i passarà a incloure un accés a les dades sobre la qualitat de l'aire  de Tarragona en directe.