Cartell de la aeqt

L'AEQT reivindica el potencial de Tarragona per esdevenir «el hub d'hidrogen més important del sud d'Europa»

L'associació d'empreses presenta «el repte de transformar la química tarragonina» | Una plataforma ja es belluda en aquesta direcció

«Tarragona té potencial per convertir-se en el hub d’hidrogen més important de al sud d’Europa». Així de contundent ha estat aquest dimecres Carles Alabau, coordinador del grup de treball H2 de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT), en el transcurs d'un webinar obert sobre la  transició energètica i els reptes de futur del sector químic a escala global, organitzat per Feique. Alabau ha estat la veu de l'AEQT a la sessió, on també han paritcipat altres representants de l'economia local.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Alabau ha aprofitat l'escenari per fer ressò de la nova plataforma que s'ha engegat per impulsar l'ús d'hidrogen verd al sud de Catalunya, i ha posicionat el territori com l'aposta idònia amb el consum d'hidrògen més important de tot l'Estat, donat el múscul dels dos polígons químics que s'ubiquen des de fa mig segle al Camp de Tarragona. En època de transformació de la pròpia indústria i en la dècada de la sostenibilitat, l'ús de l'hidrògen com a vector energètic és un clam que cada vegada guanya més força en el sector.

L'AEQT és un dels impulsors de la plataforma 'Hidrògen Verd Catalunya Sud', que té per objectiu impulsar l'expansió d'aquest combustible per fer front al repte de la transició energètica davant un context de canvi climàtic irreversible. Altres agents de primera magnitud com la Universitat Rovira i Virgili, el Port de Tarragona, els Ajuntaments de Tarragona i Reus o la Generalitat, a més del teixit comercial i empresarial, també han donat suport ferm a la proposta des del primer minut.