L'entrada de l'Aeroport de Reus

L'Aeroport de Reus tanca el mes de juny amb només 429 passatgers

Durant el primer semestre de 2020, l'aeròdrom només ha pogut mantenir l'1'7% de la seva activitat

L'Aeroport de Reus només ha enlairat i aterrat un total de 429 passatgers  durant tot el mes de juny, unes xifres horribles que acosten a l'aeròdrom de la Costa Daurada  a tocar fons amb l'arribada de l'equador de 2020. Les restriccions i la cancel·lació de la majoria de rutes aèries a causa de la pandèmia han reduït a gairebé zero l'activitat de la infraestructura en l'inici de la temporada  d'estiu, on el tímid intent de mantenir el pols ha quedar desdibuixat amb l'arribada de les primeres xifres oficials d'AENA.

Després d'un març i un abril reduïts a gairebé zero, la xifra de passatgers a Reus va superar per molt poc les 200 persones al maig i les 400 al juny, uns balanços a anys llum del que hauria suposat un inici d'estiu normal. L'Aeroport de Reus  encara es manté lluny de remuntar i les xifres que hauran de marcar si certament s'ha tocat fons són les del juliol, si bé les previsions són més que prudents davant l'estiu més incert  de la història de la indústria aeroportuària.

Un 2020 pe roblidar: L'Aeroport de Reus toca fons i només pot mantenir l'1'7% de la seva activitat turística

El juny revela una desfeta del 99,8%  en aquesta macroporta d'entrada al territori. Les dades van en la línia de tota la xarxa aeroportuària de l'Estat, i en la suma dels primers sis mesos de 2020 la xifra total de passatgers que ha rebut Reus és de 6.734, un 98,3% menys dels passatgers en relació amb l'any passat, és a dir, que només s'ha pogut mantenir l'1'7% de l'activitat turística prevista.

L'arribada del balanç més negatiu de la història arriba de la mà d'altres anuncis com el de la companyia Jet2.com, que la setmana passada va anunciar que no tornaria a volar a Reus en tot l'any 2020 i no té previst recuperar la normalitat en aquest sentit abans del pròxim curs, si el context internacional ho fa possible.