L'entrada de l'Aeroport de Reus

L'Aeoport de Reus tanca octubre amb menys de 3.000 passatgers, un 97% menys que al 2019

L'aeròdrom del Baix Camp tancarà 2020 per sota dels 40.000 usuaris moguts; el pitjor balanç que es recorda

Després d'un setembre fantasma, un octubre desastrós: és la tònica de l'any a l'Aeroport de Reus, un dels espais estratègics de les comarques de Tarragona i on més greus són els estralls de la pandèmia de la Covid-19. L'aeròdrom del Baix Camp només ha aconseguit enlairat 2.983 passatgers durant el mes d'octubre —el darrer de l'any amb vols programats—, un 96,8% menys que l'any anterior i una xifra que dorm en mínims històrics.

La davallada, pronunciadíssima, contrasta amb les 1.350 operacions aeroportuàries realitzades —només un 20% menys—, la qual cosa confirma els vols de pràctiques o xàrter com a gran via d'escapament d'un aeroport que enguany ha donat la benvinguda i l'adéu a menys passatgers que mai. A dos mesos d'acabar el 2020, l'Aeroport de Reus només ha mogut 38.684 persones, un 96,3% menys que l'any anterior i un balanç depriment que, molt probablement, ja no es mourà fins al gener de 2021.

Cal recordar que la crisi econòmica de les aerolínies les ha obligat a reduir vols i bases, i que totes les destinacions que connecten a l'aeroport reusenc —especialment Gran Bretanya i els països de l'Est d'Europa— exigeixen quarantenes obligatòries per als passatgers d'origen espanyol. Això dibuixa un escenari de paràlisi per a la recta final d'un 2020 que podria tancar-se amb menys de 40.000 passatgers: un volum irrisori comparat amb el milió de persones que l'Aeroport de Reus acostumava a moure anualment en els darrers anys.


Comentaris