Els locals d'oci nocturn del territori comencen a abaixar la persiana per les afectacions del coronavirus

Les dues grans discoteques de la Costa Daurada romandran tancades durant 15 dies, mentre que a Tarragona i Reus alguns establiments obriran, amb restricció d'aforament
Alguns locals obriran portes amb restricció d'aforament, però d'altres es mantindran tancats. | TarragonaDigital

 

El passat dimecres, la Generalitat de Catalunya, per tal de contenir la propagació del coronavirus, va prohibir la celebració d'esdeveniments, públics o privats, amb un aforament superior a les 1.000 persones, alhora que limitava aquells actes amb un aforament per sota del miler a fer-se amb un terç de l'aforament total, per tal de respectar la distància de seguretat entre els assistents. Aquestes mesures han afectat diversos àmbits, un d'ells el de l'oci nocturn, encara que la decisió dels empresaris ha estat variada: alguns s'han vist obligats a tancar, altres han decidit tancar per iniciativa pròpia, mentre que un tercer grup obre portes, respectant sempre les directrius de les administracions. Caldrà veure també la resposta de la gent, ja que algun dels empresaris consultats manifestava que «no està l'ambient per moltes festes».

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Les dues grans discoteques de la Costa Daurada que segueixen obertes a l'hivern, Flash Back Salou i Pacha la Pineda, tanquen de forma temporal seguint les instruccions fixades per la Generalitat per a activitats col·lectives. Ambdues sales romandran tancades al públic com a mínim durant els pròxims dos caps de setmana. Des de Flash Back han emès un comunicat on anuncien el tancament i desitgen que «aquestes mesures aportin bons resultats i poder estar novament en servei al més aviat possible».

 

En el cas de la macrodiscoteca de la Pineda, Pacha tenia previst obrir els dos pròxims dissabtes amb dues festes especials. Aquest 14 de març havia de tenir lloc la festa Technofraternity, amb l'actuació de dj's com Víctor Fernandez, Baum, Carlos Pérez, Fer G, Santos Garcia i 2manymonkeys. El pròxim 21 de març, actuava a Pacha el cantant de reggaeton porto-riqueny Kevvo. L'empresa ha informat que reprogramarà tots dos esdeveniments en una nova data.

 

Algunes sales de Tarragona no obriran portes

A la ciutat de Tarragona, la resposta a la pandèmia és dispar. Mentre alguns establiments han decidit tancar les seves portes, hi ha d’altres que sí que obriran, tot i que amb les restriccions d’aforaments imposades per la Generalitat, mentre que un tercer grup encara no s'ha pronunciat. Així, Premium Group, que compta amb dos locals al carrer Rebolledo de la capital tarragonina, Premium Club i The Bar, ha confirmat a TarragonaDigital que atura la seva activitat fins a la pròxima setmana, tot i que resten pendents i subjectes a les directrius de les autoritats.

 

La Sala Zero també ha decidit suspendre el seu calendari fins al dissabte 21 de març, quedant ajornats els quatre concerts previstos en aquests pròxims vuit dies. A través d’un comunicat, la Zero ha explicat que «vivim moments que aconsellen màxima responsabilitat pel bé de tothom» i, per això, donades les restriccions i recomanacions de les autoritats sanitàries «considerem que la mesura més responsable que podíem prendre és suspendre les nostres activitats fins el dissabte 21 de març (inclòs)».

 

 

En canvi, altres establiments d’oci nocturn de la ciutat de Tarragona tenen previst obrir les seves portes durant aquest cap de setmana, començant per la passada nit. És el cas de la discoteca Totem, el pub Highland o el bar 12 Topos, que a través de les xarxes socials ho han anunciat. En el cas de Totem, el comunicat assegurava que obrirà «dijous 12, divendres 13 i dissabte 14, limitant l’afluència de persones, complint amb les directrius de seguretat». En el mateix sentit s'ha manifestat Highland, que durant les pròximes dues setmanes obrirà portes, però també reduint el seu aforament com marquen les indicacions de les autoritats.

 

Alguns locals de Reus, a l'expectativa

La situació a Reus és ben diversa. La capital del Baix Camp compta amb una àmplia oferta de locals d’oci nocturn i a hores d’ara no hi ha unanimitat sobre el que faran en els pròxims dies. En primer lloc, espais com La Fabrica o Lo Submarino ja han anunciat mitjançant un comunicat a través de les xarxes socials que tancaran durant dues setmanes. La Fabrica lamenta l’actual situació i assegura que «actuarem en benefici de la societat executant les mesures necessàries». Per una altra banda, manifesta que «seguirem treballant per tornar més forts que mai i poder seguir oferint un oci divertit i de qualitat tan aviat com sigui possible».

 

 

Lo Submarino de Reus, espai on se celebren sessions de dj i concerts, comunica que «les persones que hagin comprat entrades per alguna de les nostres activitats poden consultar les condicions específiques per a les devolucions o canvis de dates». A banda d’aquests dos locals d’oci nocturn, la ciutat compta amb altres dos discoteques amb un aforament important: Shukha Club i Sabana Reus. A hores d’ara, mantenen la seva activitat prevista per al cap de setmana i no han fet cap mena de comunicat.

 

Més enllà dels locals que sí que han confirmat el tancament, n’hi ha d’altres que estan a l’expectativa del que pugui passar en les pròximes hores. És el cas d’espais com l’Hangar, la Nuit o el Casal Despertaferro que han confirmat a TarragonaDigital que decidiran què fer durant aquest divendres. En funció de com evolucioni tot plegat abaixaran la persiana o no.

 

Els empresaris de l'oci nocturn desconeixen quina serà la resposta dels clients. | TarragonaDigital

 

Finalment, el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Reus, Xavier Salvat, assenyala que els bars i restaurants es mantindran oberts a l’espera del que ordenin les institucions. Reconeix que un tancament «faria molt mal al sector de la restauració» i no descarta una reunió en els pròxims dies entre tots els socis per parlar de tot plegat.

 

Per la seva banda, al Baix Penedès, Disco Vip’s Calafell ha acabat anunciant el tancament de la discoteca durant els pròxims dies. Les festes programades es faran en una altra data, i els que hagin comprat entrades podran fer-les servir igualment o els serà retornat l'import al punt de venda.

 

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana