Imatge d'un parc de plaques solars

L'Agència Catalana de l'Aigua licita un contracte per instal·lar 4 parcs fotovoltaics a Tarragona

Les instal·lacions produiran energia elèctrica d'origen renovable que es destinarà a l'autoconsum de 29 depuradores

L'Agència Catalana de l'Aigua  (ACA) ha posat a licitació un contracte de 3,3 milions d'euros per instal·lar 29 parcs fotovoltaics, amb una capacitat de 2.396 kWpic. Les instal·lacions produiran energia elèctrica d'origen renovable que es destinarà a l'autoconsum propi de 29 depuradores catalanes. La licitació es distribueix en cinc lots d'acord amb la proximitat de les instal·lacions de sanejament situades en una mateixa comarca o comarques properes. El contracte s'executarà en el termini màxim d'un any.

«Aquest contracte evidencia l'aposta decisiva en la descarbonització  del cicle de l'aigua, reduint les emissions de CO2 i fomentant l'autosuficiència energètica de les depuradores, un element més que suma en la ineludible transició que hem de dur a terme com a país», ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Aquesta actuació s'emmarca en el Programa d'Estalvi i Eficiència Energètica al sanejament de Catalunya que està desplegant l'ACA des de 2018. En concret, aquesta iniciativa s'està abordant mitjançant tres eixos, consistents en la implantació de parcs fotovoltaics, la producció de biogàs i mesures per potenciar l'eficiència energètica.

El pla contempla una inversió global de 159 milions d'euros i fixa per aquest any l'obligació de satisfer fins a un 18% de les necessitats energètiques provinents de fonts pròpies renovables. «L'any 2030, el 50% de la nostra producció d'energia ha de provenir de fonts renovables», ha assegurat Calvet.

L'import d'aquesta licitació  s'ha calculat a partir de l'estudi de diverses licitacions públiques de subministrament i instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis i instal·lacions públiques.

El pressupost  inclou les funcions de redacció de la documentació tècnica necessària per a les corresponents autoritzacions administratives, així com el subministrament, la instal·lació i la legalització de les instal·lacions fotovoltaiques.
 

Quatre parcs fotovoltaics a Tarragona

En aquest projecte de l'Agència Catalana de l'Aigua, a les comarques de Tarragona s'instal·laran un total de 4 parcs fotovoltaics amb una inversió de 590.555 euros. En total la potència FV (kWpic) que hi haurà és de 454.  N'instal·laran a les depuradores de Móra d'Ebre/Móra la Nova (50 kWpic), Torredembarra  (200), Vila-seca i Salou (54) i un altre a Vila-seca a la planta de compostatge (150).