L'ACA millorarà l'estació de control de cabal del riu Francolí a Tarragona

Adjudicada la redacció del projecte, que s'ha d'enllestir en sis mesos, per més de 71.000 euros
L'estació d'aforament al riu Francolí al seu pas per Tarragona | ACA

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) impulsa la millora de l'estació d'aforament del riu Francolí al seu pas per Tarragona. La redacció del projecte, que s'ha adjudicat per 71.362 euros, estarà enllestida en sis mesos. El document concretarà el disseny, descripció i valoració de les obres necessàries per remodelar o construir un nou punt de control a la zona del Baix Francolí. Així, es podrà generar en continu informació del nivell i el cabal del riu, ja que, actualment, comunica dades hidrològiques cada quinze minuts, quatre vegades al dia. A més, l'ACA disposa de més d'un centenar de zones de control als rius i de derivacions d'aigua de les conques internes per controlar els cabals.

L’actual punt de control al riu Francolí està ubicat 400 metres aigua amunt de l’autopista AP-7 al seu pas per Tarragona, aprofitant l’anomenada resclosa de Sant Salvador, on l’Empresa Municipal d’Aigües de Tarragona, SA (EMATSA), disposa d’una captació, actualment en desús, al seu marge esquerre.

L’estació d’aforament del riu Francolí a Tarragona no té una secció de mesura dissenyada expressament com a infraestructura per mesurar cabals i aprofita la la geometria assimilada a un sobreeixidor de l’assut i una escotadura a la seva zona central que fa les funcions de secció d’aigües baixes. Això provoca una elevada afectació arran dels sediments acumulats per la força de l’aigua i la necessitat de millorar aquesta infraestructura o plantejar possibles alternatives per a la seva ubicació definitiva.

"El nou objectiu de la Plataforma Mercaderies per l'Interior" "«Tinc un milió al calaix i no el puc fer servir!»: crit d'auxili del món local de TGN"