Una amanida

Els aliments cuinats i els frescos manipulats amb condicions higièniques no transmeten els virus respiratoris

Un estudi de la URV també apunta que la temperatura de cocció els inactiva

Un equip del Laboratori de Toxicologia i Salut Mediambiental de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha revisat la literatura científica disponible sobre la transmissió dels virus respiratoris a través dels aliments contaminats i han arribat a la conclusió que els virus respiratoris no es transmeten a través dels aliments si aquests han estat tractats amb condicions higièniques.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La investigació ha demostrat que la temperatura de cocció és una forma eficaç d'inactivar aquests virus, ja que les altes temperatures en disminueixen significativament l'estabilitat i la infectivitat. En l'estudi també s'han revisat les condicions ambientals que poden perjudicar l'estabilitat dels virus respiratoris.

L'informe apunta que, encara que alguns aliments frescos —fruites i verdures— podrien actuar com a transmissors de virus o bacteris, l'habitual rentat previ al consum eliminaria la possibilitat d'infecció. Les mesures de prevenció i unes estrictes pràctiques d'higiene per als treballadors involucrats en els processos de manipulació d'aliments així com per als consumidors són essencials per garantir la seguretat, segons l'estudi.

Finalment, la investigació  determina que menjar en restaurants  que compleixin amb tots els protocols establerts no ha de suposar riscos d’infecció. Els autors de l'estudi consideren que aquesta conclusió pot ser especialment important per als qui senten certes reticències en menjar en aquests establiments.