GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

OPINIÓ | Josep Rull: 'La connexió del Polígon Nord amb l’A-27'

Article d'opinió de l'Exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull sobre la connexió de l'A-27

Llegeixo amb atenció l’editorial publicada el 3 d’abril en aquest diari titulada “On eren els nostres diputats?”, on es fa una defensa de la necessària construcció d’un vial que connecti el Polígon Nord de Tarragona amb l’A-27 i on es llencen un seguit de preguntes i s’apunta a una sola resposta. Voldria aclarir els dubtes. L’editorial es pregunta: “Com és que, ja sigui sobre el mapa desplegat sobre la taula del Ministeri de Foment o a peu d'autovia, ningú ha previst, planificat o ni tan sols estudiat mai aquest accés quan n'és prou evident la seva necessitat?”. La resposta és: sí que s’ha fet. L’editorial segueix: “S'ha traslladat mai des d'aquí, des de la regió, a Foment la necessitat d'aquest vial?” De nou, la resposta és: sí. “Hi ha hagut resposta i, en cas que sí, quina ha estat?”. Hi va haver resposta i va ser: no. “Els nostres diputats a Madrid, que ara haurem de tornar a escollir, han fet mai gestions i pressió, ja sigui amb el govern de torn o amb els seus partits, per avançar en aquest tema? I el que és més important de tot i del que sempre hem pecat a Tarragona: s'ha traslladat aquesta petició al Ministeri de forma unànime, consensuada, argumentada i com una sola veu que defensa l'interès comú de la nostra regió? Molt ens temem que la resposta és negativa”. Doncs deixeu-me aclarir que a aquesta pregunta, la resposta torna a ser sí.

 

El 22 de març de 2017, com a conseller de Territori i Sostenibilitat vaig impulsar una reunió entre representants de la Generalitat i la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Foment per parlar, precisament, d’aquest vial que disminuiria el pas de mercaderies perilloses pel nus de l’A-27 a la Pobla de Mafumet. La resposta del Ministeri de Foment a la nostra proposta va ser negativa. Només es va avenir, si s’arribava a creure convenient, a estudiar la connexió d’aquest vial amb la rotonda de Constantí de l’A-27. Una resposta sense concreció, d’altra banda, habitual en una administració que, a Catalunya, acostuma a mirar sempre cap a una altra banda. Tanmateix, lluny de conformar-nos, de restar de braços creuats, i convençuts com estàvem, i estem, de la necessitat d’aquesta millora per al territori, vaig donar les instruccions per avançar la feina i vaig encarregar la redacció del projecte constructiu d’aquesta connexió. Avui disposem d’aquest projecte i hem de treballar per aconseguir la seva construcció. L’alternativa que proposem, amb un cost d’1,5 milions d’euros, és una nova connexió d’1 quilòmetre entre el polígon i l’autovia que seguiria el traçat del vial existent. Aquesta nova carretera tindria connexió directa amb l’A-27, afavorint l’accés al complex industrial tant d’entrada com de sortida, allunyant el pas de camions de la Pobla de Mafumet i alleujant la càrrega de la T-750.

 

Com a conseller sempre he tingut present el meu compromís amb el territori i ara que tinc l'honor de ser candidat de JxCat per Tarragona defensaré sempre les millores que siguin necessàries per a l’economia del territori i per a la millora de la qualitat de vida de les persones.

 

Josep Rull i Andreu