Arxiu del Port de Tarragona

L’Arxiu del Port celebra la Setmana Internacional dels Arxius amb noves propostes culturals

Les activitats es realitzaran durant la setmana del 7 al 13 de juny i seran gratuïtes

El pròxim dimecres 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius, i l’Arxiu del Port proposa diferents activitats culturals gratuïtes.

En els darrers anys, a més a més de la celebració del dia 9 de juny, els actes s’han estès  durant la setmana del  7 al 13 de juny, de manera que la Setmana Internacional dels Arxius ja s’ha instituït amb multiplicitat d’actes i propostes.

Per començar la celebració del Dia Internacional dels Arxius, el dimarts  8 i el dijous 10 de juny, de 17.30 hores a 19.30 hores, s'ofereix un taller sota el títol ‘Conservació de  documents’. Un taller a càrrec d’Anna Ferran, conservadora-restauradora d'obra gràfica i  material d'arxiu. El taller serà en format presencial retransmès en directe pel canal de  YouTube del Port Tarragona. Els enllaços per participar en el taller estan publicats al web del Port de Tarragona

El dimecres 9 de juny a les 19.00 hores, Dia Internacional dels Arxius, s’ha programat una nova  sessió del cicle ‘Tardes a l’Arxiu’. Es tracta d’una xerrada titulada ‘Memòries apòcrifes d’un  arxivador de muntanya’ a càrrec de l’historiador i escriptor Albert Villaró. Una conferència  en format en línia que es podrà seguir pel canal YouTube del Port Tarragona.

Per al cap de setmana, dissabte 12  i diumenge 13 de juny a les 11.00 hores, i amb sortida des de les escales reals del Moll de Costa, s’ha organitzat un recorregut guiat per conèixer els diferents elements que conformen el patrimoni portuari. Per assistir al passeig, sota el  títol ‘Ruta Patrimonial del Port de Tarragona’, caldrà inscripció prèvia enviant un correu a l’Arxiu del Port a través de l’email — arxiu@porttarragona.cat —.

Per finalitzar amb les propostes, durant tota la setmana de celebració i, a través  d’Instagram, es posarà en marxa el concurs ‘Fotografia el Vaixell Arxiu’. El concurs  consistirà a presentar originals fotografies amb l’etiqueta #VaixellArxiuConcurs de la  instal·lació “Autoretrat d’un vaixell anomenat Arxiu” que des de fa uns mesos es troba  exposada a la façana de l’Arxiu. Hi haurà dos premis, un a la millor fotografia i l’altre a la  més creativa. Les bases es poden consultar a web del Port de Tarragona

El detall de cada proposta cultural està publicat a l’agenda d’activitats del Port. Totes les propostes tenen aforament limitat i algunes d’elles necessiten inscripció prèvia enviant sol·licitud a — arxiu@porttarragona.cat —.