El primer vaixell que utilitza GNL com a combustible atracat al Port de Tarragona

Atraca al Port de Tarragona el Siem Aristotle, un vaixell que utilitza combustible sostenible

És el primer vaixell que utilitza GNL que arriba al Port de Tarragona

El vaixell Siem Aristotle ha atracat al Port de Tarragona aquest 3 de desembre. Aquesta embarcació és la primera que ha arribat al port tarragoní que utilitza combustible sostenible, en concret, el gas natural liquat (GNL), la qual és una de les opcions més fermes a mitjà i llarg termini per a millorar la qualitat de l'aire dels ports, que compleix amb els nous requisits d'emissió de gasos contaminants i partícules en suspensió.

El Siem Aristotle és un vaixell tipus 'RoRo-Car Carrier' i ha atracat al Moll de Cantàbria. L'embarcació preveu salpar del Port aquest 4 de desembre i navega sota la bandera de Libèria i està descarregant 2.517 unitats de vehicles de les reconegudes marques Hyundai i Kia procedents de Corea. El destí final dels vehicles és la terminal de l'empresa Bergé Gefco, situada en el recinte portuari tarragoní per a la seva posterior redistribució per la península.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El Port de Tarragona està treballant per promoure aquesta alternativa aplicant un 50% de descompte en l'arribada de vaixells que utilitzin aquesta classe de combustible sostenible. Cal afegir que aquests tipus d'accions estan impulsades al Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 que el Port ja ha començat a desplegar amb diverses accions. En el Pla s'hi recullen 23 objectius i 82 accions reunides en 3 blocs: Sostenibilitat ambiental, creixement sostenible i compromís social.


Comentaris