INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

La construcció d'habitatge nou augmenta un 15% el 2019 a l'àrea metropolitana de Tarragona

La inversió en noves promocions va arribar als 120 MEUR incrementant-se en un 10% respecte a l’exercici anterior i quasi doblant les dades de l’any 2017

Amb l'inici del nou any, és hora de fer balanç de com s'ha desenvolupat l'anterior. Aquest dimecres, 8 de gener, el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona (COAATT) ha fet públic que la construcció d'habitatge nou va augmentar un 15% l'any 2019.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'any passat es van construir a la província un total de 1.007 habitatges nous. La inversió en noves promocions va arribar als 120 milions d'euros incrementant-se en un 10% respecte a l’exercici anterior i quasi doblant les dades de l’any 2017. Aquestes xifres han sigut interpretades, per part del COAATT, com la mostra que «es manté la tendència de recuperació lenta al sector de la construcció amb un creixement moderat tant en el nombre d'obres noves com a les intervencions de rehabilitació d'habitatges».

 

Així doncs, l'any passat es va fer un 6% menys d'obra de nova planta, respecte a l'any 2018, però es van construir més habitatges. Aquesta aparent paradoxa s'explica en el fet que les obres realitzades han estat de major importància perquè contenien més habitatges de mitjana i d’aquí que es produeixi l’increment final del nombre d’habitatges.

 

897 rehabilitacions a Tarragona

L’any 2019, el nombre de rehabilitacions a les comarques de Tarragona va augmentar un 7% respecte a l’any anterior i en total se’n van fer 897. D’aquestes, 244 van ser rehabilitacions d’habitatges unifamiliars, 445 en blocs d’habitatges, 28 en espais d’oficines i 19 a zones d’ús industrial. Com és habitual, el Tarragonès i el Baix Camp lideren el rànquing d’actuacions de rehabilitació seguides per la comarca del Baix Penedès.

 

L’any 2019, l’activitat professional al sector de la construcció va baixar un 3% conservant valors similars als de l’any 2018. Es van fer més direccions d’obra i es van redactar més projectes de rehabilitació però, en canvi, va baixar el nombre de certificats d’habitabilitat, els d’eficiència i les inspeccions tècniques d’edificis.

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana