Pas a pas: així són les mesures de protecció i seguretat al concessionari d'Autoforum

Augmenten les matriculacions de turismes a la demarcació de Tarragona

La xifra suposa un increment del 40,7% en relació amb el juny d'enguany

Les matriculacions de turismes a Catalunya van repuntar durant el juliol, però encara van caure un 2,7% en relació amb el mateix període del 2019, segons han informat les patronals Anfac, Faconauto i Ganvam. En total, al juliol es van vendre 16.927 unitats, xifra que suposa un increment del 40,7% en relació amb el juny.

Les patronals han atribuït aquestes xifres als plans d'ajuda a la compra posats en marxa pel govern el mes passat. En l'acumulat de tot l'any, però, les matriculacions encara són un 40,7% menys que els set primers mesos del 2019. Al conjunt de l'Estat, les vendes de turismes i tot terrenys van augmentar un 1,1% al juliol, fins a les 117.929 unitats. En l'acumulat, però, el descens encara és del 43,4%, fins a les 457.782.

Segons ha informat la patronal catalana Fecavem, per demarcacions la venda de turismes i tot terrenys ha augmentat a Girona —un 5,2%, fins als 1.650— i a la de Tarragona —un 9,7% més, fins als 1.533—. En canvi, han retrocedit a Barcelona, un 3,9%, fins a les 13.107 unitats, i a Lleida, concretament un 19,2%, fins a les 636. Pel que fa a l'edat mitjana del parc automobilístic català, se situa en 11,8 anys.

Tot i aquestes millores, Fecavem considera que «queda molt camí per recórrer» i ha demanat l'activació del registre «el més aviat possible» del Pla Renove i Moves, previstes pel mes de setembre. «Fer-les actives ajudaria a una activació major del nostre sector», afegeix.

D'altra banda, Anfac, Faconauto i Ganvam celebren que l'impuls de les vendes estan tenint conseqüències «molt positives» en la recuperació de l'ocupació en tota la cadena de valor. Així, els concessionaris ja tenen el 90% de les plantilles treballant, al voltant de 150.000 persones a tot l'Estat, i a les fàbriques els ritmes de recuperació superen el 85%.


Comentaris