INVITACI脫:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQU脥!

La demarcaci贸 de Tarragona registra un increment notable de les donacions de sang durant el 2019

El Banc de Sang i Teixits confirma que, a finals de novembre, ja es fregaven les 28.000 donacions fetes
El Banc de Sang confirma que les donacions s'han incrementat durant el 2019 a la demarcaci贸 de Tarragona | Cedida

Prop de 28.000 donacions de sang s'havien realitzat a Tarragona el dia que tanc脿vem el mes de novembre, una xifra que ja supera el balan莽 final de l'any anterior 鈥26.481鈥 a la demarcaci贸. S贸n dades oficials confirmades pel Banc de Sang i Teixits a TarragonaDigital que avalen, ja de forma definitiva, que les donacions de sang s'han incrementat de forma notable al territori durant l'any que tot just venim de tancar. I unes dades que encara no s贸n definitives, ja que caldr脿 sumar tamb茅 les donacions del mes de desembre.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

Totes les previsions apunten que el desembre i les setmanes de Nadal comporten un descens de les donacions que pot arribar al 25% en comparaci贸 amb qualsevol altre per铆ode de l'any, per貌 les xifres finals no s贸n encara p煤bliques perqu猫 la campanya nadalenca segueix en marxa. Ja 茅s segur, en qualsevol cas, que la Tarragona solid脿ria del 2019 ha superat el nombre de donacions realitzades durant el 2018 gr脿cies, en especial, a les campanyes puntuals realitzades fora dels centres hospitalaris.

 

La gran majoria de les donacions de sang es recullen a les campanyes realitzades fora dels hospitals

Les reserves actuals varien en funci贸 de la classificaci贸 sangu铆nia | Banc de Sang

Dues de cada tres donacions de sang d'aquest 2019 s'han realitzat en aquestes campanyes extrahospital脿ries, mentre que les donacions habituals als hospitals del territori representen, aproximadament, una de cada tres visites solid脿ries. L'hospital que m茅s donants rep ha tornat a ser, i amb difer猫ncia, el Joan XXIII de Tarragona, seguit de lluny pel Sant Joan de Reus i per l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

 

Quant a l'estat actual de les reserves sangu铆nies 鈥斆﹕ una informaci贸 que s'actualitza di脿riament al portal web del Banc鈥, les previsions varien en funci贸 del tipus sanguini a analitzar. El 2020 ha comen莽at amb un balan莽 normal de reserves, amb especial marge en els tipus A+ i AB+ 鈥攑er cobrir fins a 10 i 12 dies de necessitats, respectivament鈥, i 茅s especialment vulnerable en els tipus B- i AB- 鈥攁mb capacitat d'abastiment per a tres dies鈥. La majoria dels grups sanguinis tenen ara mateix reserves per a prop d'una setmana sense haver de preocupar-se.

 

Cal recordar que tota persona entre 18 i 70 anys pot fer-se donant de sang si es troba en bon estat de salut, pesa m茅s de 50 quilos i, en cas de ser dones, no es troben embarassades. El Banc i els hospitals del territori mantenen la crida a la solidaritat per tal d'aconseguir un 2020 que, si no supera, mant茅 el llist贸 alt de donacions que ha deixat l'any 2019 a les comarques de Tarragona.

 

Tamb茅 et pot interessar

M茅s not铆cies de la categoria 脌rea Metropolitana