GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

BASF comença a produir tones d'hidrogel desinfectant per donar-lo als hospitals de Tarragona

El Joan XXIII i el Sant Joan de Reus en rebran grans quantitats en els pròxims dies

Gir de timó rellevant a la companyia química BASF, un dels gegants econòmics dels polígons industrials del Camp de Tarragona. L'empresa ha fet públic que ha modificat la producció de les tres plantes que té a Zona Franca (Barcelona) per reconvertir-les en plantes de creació d'hidrogel desinfectant, un material necessari als centres de salut del territori arran de la crisi sanitària del coronavirus.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

La fàbrica, que inicialment estava planificada per produir detergents, xampús i productes de cura personal i cura de la llar, ha canviat temporalment la seva rutina per garantir la producció de fins a deu tones d'aquest hidrogel.

 

BASF ha confirmat que el total de la producció la donarà a la sanitat pública: vuit tones a la seva disposició general, i altres dues que aniran directes a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i al Sant Joan de Reus tan bon punt el material estigui enllestit. El canvi productiu ja ha començat a engegar maquinària.

 

L'hidrogel desinfectant ha esdevingut un material bàsic per als hopitals en la lluita contra la Covid-19

La decisió de readaptar la seva producció cap a les necessitats sanitàries del moment és un moviment que TarragonaDigital va avançar setmanes enrere i que és comú a diverses companyies de la indústria química del territori. Oxigen medicinal o plàstics sanitaris i mèdics també són alguns dels materials més preuats d'aquesta producció d'emergència als polígons de Tarragona.

 

La multinacional alemanya vol garantir que aquesta nova producció específica «s'envia de forma directa a dos dels hospitals de referència» del Camp de Tarragona, un territori que, recorden, «és on nosaltres tenim el centre productiu més gran del Sud d'Europa». L'hidrogel s'anomenarà 'BASF Arcoiris-IPA' en referència al símbol popularitzat de forma espontània als balcons d ela ciutadania.