basf

BASF invertirà més de 30 milions d'euros a Tarragona aquest any

Tarragona s'emporta la meitat de la inversió total a Espanya |«És la planta més important de la regió Mediterrània», recorda l'empresa

El Complex Industrial de Tarragona és una prioritat per a BASF España, i els números així ho avalen. El gegant de la indústria química ha presentat els resultats econòmics del curs 2018, i ha anunciat, ja amb els números a la mà, on preveu destinar les inversions econòmiques previstes per al curs actual. La gran aposta serà la digitalització i actualització de les plantes químiques i la millora en la seguretat dels processos. I, aquest 2019, Tarragona en serà la gran beneficiada.

 

El director general de BASF España, Carles Navarro, ha anunciat una inversió de 62 milions d'euros arreu de l'Estat per a posar fil a l'agulla en aquestes qüestions —un 35% més que l'any anterior—. I, d'aquests 62 milions en total, la meitat aniran a parar, íntegrament, al Complex Industrial de BASF a Tarragona. L'aposta també inclou millores mediambientals en l'entorn de la planta química tarragonina.

Tarragona rebrà aquest 2019 la meitat de la inversió estatal de BASF

Carles Navarro ha recordat que el Complex Industrial que l'empresa manté a Tarragona «és la planta més important de la regió Mediterrània», fet que posiciona el territori com una prioritat per al gegant químic. Les inversions s'han fet públiques després de saber que BASF España ha facturat un total de 1.358 milions d'euros durant el 2018, un 4% més que el curs anterior. Una «facturació ràcord», en paraules del seu president.

La notícia arriba poc després de saber que BASF obre aquest 2019 un nou centre a Madrid destinat a la recerca i la innovació en l'àrea digital, i que vol posicionar l'empresa química com «el líder digital de la química». Dels avenços i els objectius resolts del centre madrileny també es nodrirà BASF Tarragona, ja que la voluntat és crear una xarxa àmplia que ajudi al conjunt de l'empresa a fer aquest salt digital endavant aquest 2019.

També et pot interessar