Planta BASF a Tarragona.

BASF obre un nou centre per convertir-se en «el líder digital de la química»

S'ubica a Madrid, i proposa una xarxa de «solucions digitals innovadores per als clients» de l'empresa

Un dels grans noms de la indústria química a la demarcació de Tarragona, l'empresa BASF, ha anunciat l'obertura d'un nou centre a Madrid destinat a millorar les habilitats i competències digitals de la companyia, per tal de crear, a través de la recerca i la innovació, «solucions digitals innovadores per als clients». «Volem seguir sent un líder digital de la indústria química», ha sentenciat BASF a través del comunicat de presentació.

Tot i que el nou centre de recerca s'ubicarà a Madrid, afectarà a tots els complexes dels quals disposa BASF, entre ells el cas de Tarragona. «És una gran oportunitat per a nosaltres; volem crear noves solucions digitals per als nostres clients de BASF, i ho volem fer de la mà d'experts digitals», ha avançat el director general de la companyia a l'Estat, Carles Navarro. El nou centre haurà de servir de catalitzador d'aquest esperit innovador, i pretén engegar un procés d'ampliació progressiva.

Voluntat d'expansió: el centre vol reunir més de 300 especialistes en els pròxims anys

Des de BASF han confirmat la voluntat d'apostar pel nou centre a llarg termini. La intenció és reunir especialistes de manera progressiva, i la companyia ha calculat que vol agrupar més de 300 experts digitals en els pròxims anys. «Necessitem més persones amb les millors habilitats digitals per a accelerar la nostra transformació digital», ha recordat el Chief Digital Office de la companyia química, Cristoph Wegner.

A la demarcació de Tarragona, l'aposta de BASF és combinar el múscul industrial i el rèdit econòmic amb el vessant de la recerca i la innovació en el camp digital, i simultàniament la posada en marxa d'accions amables amb el territori per afavorir la seva integració al territori, com la beca Work Experience que van atorgar la setmana passada a l'enginyera iraniana Sadaf Davari.

També et pot interessar