Berta Cabré es converteix en la primera dona presidenta de la FEHT

La gerent del Càmping Joan Bungalow Park de Cambrils afronta el càrrec en un dels moments més complexos del sector
Berta Cabré va començar el seu mandat el passat 29 de juny | FEHT
 

Berta Cabré es converteix en presidenta de la FEHT, la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona Província, convertint-se en la primera dona que ostenta aquest càrrec. Segons ha informat la mateixa entitat, l'actual president, Eduard Farriol Batalla deixa el càrrec de manera natural, després d'haver-hi estat durant quatre anys, des del 2017.

El relleu a la presidència de l'entitat respon a la voluntat de la mateixa d'evitar la perpetuació dels càrrecs i afavorir la renovació de lideratges que, per altra banda, sempre han estat càrrecs institucionals que s'han desenvolupat de manera altruista, sense rebre cap remuneració, tal com recorda la FEHT.

D'aquesta manera, Cabré serà la primera presidenta de la federació durant els pròxims quatre anys, amb la possibilitat de prolongar-lo fins a quatre anys més.

Una etapa complicada per al sector

La pandèmia de la Covid-19 ha capgirat totalment el sector empresarial i encara més el turístic i hostaler que, sota el paradigma de com serà aquesta arribada de viatgers, tan nacionals com estrangers, a la Costa Daurada i Terres de l'Ebre; ha hagut de reformular les seves estratègies de futur.

Tal com ha declarat la FEHT, Cabré afronta el nou mandat que exigeix una nova visió per tal de «donar respostes innovadores i valentes als reptes de futur que tindran les destinacions».

En aquest sentit, s'ha avançat que Cabré ja es troba en procés d'elaboració d'un nou pla estratègic, després de jurar el càrrec el passat 29 de juny, que permetrà a l'entitat afrontar i gestionar els canvis que afrontarà el sector turístic. En poques setmanes, la nova presidenta de la FEHT avançarà totes aquestes directrius mestres del nou model de treball.

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona Província (FEHT) és una de les entitats més importants del sector, ja que pràcticament engloba la totalitat del teixit empresarial. Per una part, les associacions empresarials d’allotjament turístic (Hotels, Càmpings i Apartaments) i, per una altra, a l’Associació d’Agències de Viatges Receptives i a l’Associació Empresaris Hostaleria, que representa als restaurants i bars. Un dels gegants del sector, PortAventura World, també col·labora amb l'entitat.

Tota una vida dedicada al turisme

Berta Cabré s'ha convertit en la primera dona presidenta de la història de la federació, durant els seus 20 anys de funcionament. La llicenciada en Enginyeria Informàtica per la URV i Postgrau en Gestió Gerencial Local, compta amb una llarga experiència en el sector del turisme a Catalunya.

Actualment és gerent del Càmping Joan Bungalow Park de Cambrils, després d'haver passat 11 anys al capdavant del Càmping Joan i havent estat vicepresidenta de la Federació Espanyola d'Empresaris de Càmpings (2009-2016), presidenta i vicepresidenta de la Federació Catalana de Càmpings (2009-2017), presidenta de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre (2009-2017), i membre de la junta directiva de la Confederació de Càmpings del Mediterrani i vicepresidenta de la FEHT, ambdós des de 2017.

La presidenta compta amb una llarga experiència dins el sector turístic | FEHT
 

No només en la gerència de càmpings i ocupant càrrecs rellevants en entitats del sector, Cabré també té experiència en l'assessorament en institucions com el Consell de Marca Costa Daurada de la Diputació de Tarragona, del qual ha estat membre també durant 11 anys, o a l'Agència Catalana de Turisme amb la qual ha col·laborat al Consell de Direcció com a membre integrant del 2009 al 2016.

En l'àmbit més acadèmic, Berta Cabré ha estat professora universitària convidada de la URV al Postgrau en Innovació en la Gestió de Càmpings i membre del Consell Social de la URV des del 2018.

La seva llarga trajectòria professional i la seva implicació i compromís amb el turisme del territori han estat motius de pes dins la FEHT per ser escollida presidenta en aquesta nova etapa postcoronavirus.

"Tarragona, amb molta feina a fer per rebre el turisme 'de moda'" "Els polítics tarragonins que formaran part del nou partit de Puigdemont"