El Port de Tarragona estrena un nou servei d'aprovisionament de combustible a la zona de fondeig

L'empresa encarregada de fer els subministraments, que van començar el primer cap de setmana del mes de juny, és Península Petroleum
El vaixell Nivaria serà l'encarregat de proveir combustible als vaixells al Port de Tarragona. | Port de Tarragona

El Port de Tarragona ha anunciat l'obtenció d'un nou servei d'aprovisionament de combustible a la zona de fondeig, pràctica coneguda com 'bunkering', que ha proporcionat l'empresa Península Petroleum, líder en el sector. Els serveis van començar el primer cap de setmana d'aquest mes de juny, el dissabte dia 6 i el diumenge 7, en condicions meteorològiques favorables als vaixells Almi Sky i Atlantic Symphony en una zona de fondeig.

El 'bunkering' és una activitat molt habitual per al subministrament de combustible als vaixells en què el vaixell-tanc s'encarrega de traspassar el combustible a un altre vaixell. Els subministraments, en el cas del Port de Tarragona, els durà a terme un vaixell que s'encarregarà de totes les operacions, el Nivaria, actualment amb base a Barcelona i amb una capacitat de 4.500 megatones, equivalents a 4,5 milions de tones.

La novetat en aquests serveis, que es poden fer en atracada o en ancoratge, és el tipus de combustibles que es proporcionen, combustibles de baix sofre adaptats a la nova regulació, que fomenten, en certa mesura, la sostenibilitat del transport marítim. D'aquests, se'n farà ús de dos tipus, el VLSFO i el LSMGO, que en les seves sigles en anglès fan referència a la molt baixa quantitat de sofre que contenen: màxims de 0,1% i 0,5%.

"Els farmacèutics de Tarragona reivindiquen el seu paper durant la pandèmia" "La Costa Daurada i l'Ebre presenten la nova campanya de promoció turística"