Fruits secs posats en taules

Busquen adolescents per demostrar en un estudi l'efectivitat de la dieta mediterrània

Es vol demostrar que és efectiva per adquirir un pes i uns hàbits saludables

L'Eurecat, el centre tecnològic amb seu a Reus, busca 80 adolescents, entre 14 i 17 anys, que vulguin participar en el projecte de recerca MED4Yout, el qual està destinat a demostrar que una dieta mediterrània és efectiva per adquirir un pes  i uns hàbits saludables. Alguns dels productes que es volen utilitzar son la magrana, cigrons, hummus fruits secs o pa de massa mare.

Els voluntaris  han de seguir una sèrie d'objectius i, en ser tots menors d'edat, comptar amb el consentiment dels pares o tutors legals per participar-hi. En aquest sentit, un requisits és tenir obesitat o sobrepès; accés a un mòbil, tauleta o ordinador amb connexió a Internet i no patir malalties cròniques ni ser al·lèrgics o intolerants als fruits secs, a la magrana, al pa o als cigrons. 

Durant la investigació  s'utilitzaran tecnologies òmiques que «permetran conèixer amb més profunditat com la dieta mediterrània exerceix els seus efectes saludables a l’organisme, en base a l’anàlisi de les poblacions bacterianes i dels metabòlits presents a l’intestí», descriu l’investigador principal del projecte, Antoni Caimari, director de l’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Experts en nutrició i salut faran un seguiment  als adolescents voluntaris per ajudar-los a seguir les pautes nutricionals establertes. També rebran suport online furant tot l'estudi mitjançant una aplicació web, que proporcionarà receptes i consells saludables per motivar els adolescents a adquirir un pes i uns hàbits saludables.


Les persones interessades en participar es poden inscriure  com a voluntàries o consultar els seus dubtes al correu electrònic estudis@eurecat.org o al telèfon 636 944 723.

Primer estudi nutricional del projecte MED4Youth

El projecte MED4Youth, a més de fer l'estudi clínic d'intervenció nutricional al territori, també el fa simultàniament a Itàlia i Portugal. En el cas de Reus, està liderat per l'Àrea de Biotecnologia d'Eurecat, amb la participació de la unitat tecnològica de Nutrició i Salut i del Centre de Ciències Òmiques (COS), una unitat d’R+D+i mixta formada per professionals d’Eurecat i de la Universitat Rovira i Virgili (URV).