La Cambra de Tarragona demana que els establiments de més de 400 metres quadrats puguin obrir en la fase 1

La institució demana posar en marxa l'economia «com més aviat millor i amb garanties»
La 'nova normalitat' a les botigues de Reus i Tarragona | Redacció

La Cambra de Tarragona ha demanat aquest dijous al govern espanyol que els establiments comercials de més de 400 metres quadrats puguin obrir en la fase 1, un nivell que la demarcació podria assolir dilluns si així ho autoritza el Ministeri de Sanitat. En un comunicat, la presidenta de la corporació, Laura Roigé, afirma que fan aquesta proposta «des del més absolut respecte a la salut i la seguretat de les persones, i entenent que ens estem enfrontant a una crisi sanitària sense precedents, que malauradament està tenint i tindrà greus conseqüències a nivell econòmic i social». La Cambra també demana que, per garantir l'efectiva represa de l'economia, es facin els testos que calgui i s'esmercin els esforços necessaris en investigació.

Segons la institució, «no té massa sentit creure que els responsables d'establiments de més de 400 metres quadrats seran menys curosos en matèria de seguretat i salut que els negocis amb una menor superfície».

Per això, la Cambra de Tarragona considera que, vetllant estrictament per la seguretat i la salut tant dels treballadors com dels clients, «s'han d'activar els protocols necessaris per reprendre l'activitat econòmica que ens permeti, com més aviat millor, posar en marxa l'economia, ja prou castigada per totes aquestes setmanes de confinament».

La Cambra també demana que, per garantir l'efectiva represa de l'economia es realitzin els tests que la població precisa i s'esmercin els esforços necessaris en investigació. Alhora, la institució cameral exigeix a les administracions «més sensibilitat envers les empreses, autònoms, treballadors i les persones més febles davant la greu i inesperada crisi a la qual ens enfronten».

Segons la Cambra, «la represa de l'activitat econòmica, com més aviat millor i amb garanties, és la millor fórmula per fer front a uns mesos difícils que amb la suma de tots aconseguirem superar».

"Dràstica decisió de la URV per tal de fer front a la crisi" "El sector turístic de Tarragona exigeix protocols clars per a la reobertura"