Teresa Soria, la primera persona vacunada al Camp de Tarragona, acompanyada del personal de la residència de la Mercè

El 88% de les residències del Camp de Tarragona estan lliures de coronavirus

Una residència té un brot descontrolat de Covid-19, mentre que 6 centre més tenen casos confirmats en fase d'estabilització

La vacunació completa del 89% dels interns i del  70% dels treballadors de les residències de Catalunya ha permès que un 95% dels geriàtrics catalans estiguin ja lliures de coronavirus. 

La millora de la situació epidèmica ha fet que només 10 geriàtrics, que suposen el 0,96% dels 1.041 que hi ha a Catalunya, estiguin avui en una  situació greu de coronavirus, 14 menys que fa una setmana, amb persones infectades i classificats amb el color vermell. 

Segons dades facilitades a EFE pel Departament de Salut, altres 41 geriàtrics (4% del total), 21 menys que la setmana passada, tenen ancians contagiats i estan en situació taronja, encara que són brots controlats. La gran majoria, 990 residències (95%), 35 més que fa set dies, estan en situació verda i lliures del virus.

EL 88,33% de les residències al Camp de Tarragona, lliures de Covid

Al Camp de Tarragona, de les 60 residències que hi ha, 1 es troba en color vermell, amb un brot de coronavirus. En color taronja hi ha, en aquests moments, 6 residències, mentre que la gran majoria —un total de 53 residències— estan en situació verda i sense cap cas de coronavirus. La situació és encara millor a les Terres de l'Ebre, on totes les 18 residències ebrenques es troben en situació verda. 

El Departament de Salut classifica les residències —en les quals viuen aproximadament unes 55.000 persones— per colors: vermell per a les quals encara no han controlat l'epidèmia, taronja per a les quals tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització, i verd per a les quals no tenen cap contagiat.

Fins a aquest dimarts, han mort en les residències catalanes 4.550 persones per Covid —tres d'elles en els últims 7 dies—, sense comptar els residents que han mort en hospitals o en centres sociosanitaris.