El Camp de Tarragona, la zona de Catalunya on es registren més trucades per violència masclista

L'Institut Català de les Dones ha donat les dades del 2019

L’Institut Català de les Dones (ICD) ha fet públic l'informe estadístic de les trucades realitzades al llarg de l'any passat al servei 900 900 120 contra la violència masclista. El 46% de les dones que hi truquen tenen menors a càrrec que viuen al nucli familiar. Aquest telèfon va atendre l'any passat 9.352 trucades. El 93,9% de les trucades es refereixen a situacions de violència de la parella o exparella. L’àmbit que menys trucades produeix és el laboral. De les 52 trucades rebudes per violència masclista en aquest àmbit, el 57,7% són per assetjament sexual i el 42,3% per assetjament per raó de sexe.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Pel que fa a les formes de violència masclista i tenint en compte que poden coincidir més d’una forma alhora, el 97% de les trucades de l’any passat van ser per violència psicològica; el 38% per violència física; el 9,6% per violència econòmica, i el 3,5% per violència sexual.

 

Entre 31 i 40 anys, les dones que més truquen

El tram d'edat de les dones que concentren més trucades a aquest servei és el de 31 a 40 anys (40,1%), seguit del tram de 41 a 50 anys (26,7%). Les dones entre 18 i 31 anys realitzen el 17,2% de les trucades, i les menors de 18 són un 1,3%. Les dones entre 51 i 60 anys representen el 7,9%, i les dones de més de 60, el 5,3%. La parella actual és l’agressor en un 64,2% de les ocasions, i l'exparella ho és en un 35,8%.

 

El 72,1% de les trucades van ser efectuades per la mateixa dona, un 25% van ser fetes per familiars o persones properes, i les persones professionals que s’han adreçat al servei representen un 2,8% de les trucades rebudes.

 

El Camp de Tarragona, on hi ha més trucades

Pel que fa a la demarcació del Camp de Tarragona, per cada mil dones que hi ha, 2,64 són les que truquen al telèfon d'atenció a les víctimes de la violència masclista. Al territori tarragoní és on hi ha la ràtio més alta de Catalunya, al mateix nivell que l'àrea metropolitana de Barcelona i poc més per sobre del Penedès, amb un 2,46.

 

D'altra banda, a les Terres de l'Ebre la ràtio de trucades per casos de violència masclista és més d'un punt per sota, amb 1,21 dones per cada mil. Aquesta és la segona dada més baixa a Catalunya, on l'Alt Pirineu i l'Aran és de 0,80.