La passada edició va portar joguines a 1.850 infants i joves

La Creu Roja engega una nova campanya de recollida de joguines noves pels infants vulnerables de Tarragona

En la passada edició es van repartir joguines a 1.850 infants i joves a la província

Un any més, la Creu Roja inicia la campanya de recollida de joguines noves «Els seus drets en joc», on més de 3.000 infants del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre rebran una joguina en enes dates assenyalades com són Nadal o la nit de Reis. En la campanya participaran més de 150 voluntàries i voluntaris de Creu Roja Joventut Tarragona de tota la demarcació, els quals estan immersos en el treball de logística de la campanya de recollida de joguines.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En la passada edició es van repartir joguines a 1.850 infants i joves a la província i, enfront l'actual situació, es considera un gran repte donat el continu increment de peticions de famílies amb menors a càrrec que hi ha a l'entitat. En aquest sentit, s'estima un creixement del 62% de famílies que rebran joguines enguany.

La campanya més complicada

L'emergència sanitària complica la campanya de donació d'enguany. Des de la Creu Roja es considera que serà la més complicada de la història. La situació canviant de la pandèmia i les mesures que arrossega fa que es redueixin les accions de dinamització. Aquest fet, a més, fa que hi hagi un augment de les peticions de famílies amb menors a càrrec.

La responsable de Creu Roja Joventut provincial, Andrea Rubio, ha fet una crida on «demanem a la ciutadania que s’hi sumin a una campanya màgica»
afegeix Rubio, «tot i les dificultats que ens planteja la situació actual, aquest any, més que mai, hem d’intensificar els esforços per garantir que tots els infants i joves de Tarragona gaudeixin del seu dret al Joc».

La campanya desenvolupada per Creu Roja, 'La joguina educativa', pretén garantir el dret dels infants al joc i recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. L'objectiu és fomentar el valor pedagògic i la importància educativa de la joguina, entenent-la com un element vehicular per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat. La campanya recollirà joguines noves no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives per distribuir-les entre infants en situació en vulnerabilitat arreu de Catalunya.

A la demarcació de Tarragona hi ha punts de recollida i activitats a Reus, Tarragona, la Selva del Camp, Vila-seca, Alcanar, la Sénia, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Tortosa, l'Ametlla de Mar, Móra la Nova, el Vendrell i Calafell. La campanya serà entre l'11 de novembre i el 4 de gener del 2021 i es poden consultar tots els punts de recollida a la pàgina web www.lajoguinaeducativa.com.


Comentaris