Segona mort per coronavirus i disset nous positius a la demarcació de Tarragona, que ja en té 59

Hi ha 28 persones hospitalitzades, deu de les quals a l'UCI

El Departament de Salut ha confirmat aquest dijous la segona víctima mortal i 17 nous positius per coronavirus a la demarcació de Tarragona —15 al Camp i 2 a l'Ebre, sense més detalls—, amb la qual cosa l'acumulat de casos s'enfila als 59.

La persona morta és un veí de Tortosa de 75 anys que tenia patologies prèvies i ha mort a l'Hospital Verge de la Cinta, segons ha detallat l'alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé, en roda de premsa. Actualment en aquest centre hi ha sis persones hospitalitzades, quatre de les quals a l'UCI, segons Salut. La d'aquest dijous és la primera víctima mortal amb Covid-19 que es confirma a les Terres de l'Ebre. Dimarts es va comunicar la primera mort a la demarcació, la d'una dona de 88 anys al Pius Hospital de Valls.

A la Regió Sanitària Camp de Tarragona aquest dijous, 19 de març, s'han confirmat 15 nous casos de coronavirus SARS-CoV-2 i hi ha 22 persones hospitalitzades, sis de les quals mantenen ingrés a l'UCI. Segons Salut, es manté un únic cas confirmat al Sociosanitari Francolí de Tarragona. Fins ara s'han confirmat 43 positius de coronavirus al Camp de Tarragona i 16 a les Terres de l'Ebre.

Catalunya registra 568 casos nous i el total s'eleva a 3.270

Catalunya ha registrat 568 casos nous de coronavirus en les últimes hores, davant dels 836 positius detectats dimecres, cosa que eleva el total d’infectats a 3.270. En canvi, han mort 27 persones, gairebé el doble que les 14 de les 24 hores anteriors, cosa que fa un total de 82 defuncions des de l’inici de l’epidèmia. Totes tenien patologies prèvies. Així ho informa el Departament de Salut en les dades actualitzades aquest dijous al vespre.

Del nombre total d'afectats pel coronavirus, 98 persones es troben en estat greu, sis més que dimecres. Hi ha 384 professionals sanitaris afectats per la Covid-19, amb un increment proper al 70% respecte dimecres. Pel que fa al brot d’Igualada, Salut confirma un total acumulat de 207 positius de coronavirus. Set persones estan greus i 24 han mort. Del nombre total de casos, 91 són professionals sanitaris.

170.000 persones bolquen informació a l'app de Salut

Des de l'inici de l'epidèmia de coronavirus, s’han comptabilitzat fins avui un total de 82 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb Covid-19 a Catalunya. D’altra banda, fins a les set de la tarda d’aquest dijous, unes 170.000 persones han bolcat informació del seu estat de salut a l’aplicació StopCovid19Cat, disponible des de dimecres al vespre per als diferents sistemes operatius de dispositius mòbils.  

"👉ATENCIÓ: La greu conseqüència que ja hi ha ara mateix per arrasar supermercats" "🏭BONA NOTÍCIA: L'important gir de la química de TGN per reaccionar al coronavirus"