CCOO convocarà vaga general a la indústria química de Tarragona durant la primera quinzena de febrer

El sindicat la convoca per exigir «que es garanteixi la seguretat dels treballadors» arran de l'explosió a IQOXE
Alguns treballadors s'han concetrat, molt afectats, per reclamar més seguretat a les químiques | Àngel Ullate

La coordinadora de delegats del sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha anunciat la convocatòria d'una vaga general a les empreses de la indústria química de Tarragona de cara a la primera quinzena de febrer. La protesta s'encamina a exigir «que es garanteixi la seguretat dels treballadors» de la zona arran de la tràgica explosió d'un reactor a la companyia IQOXE, al polígon sud de La Canonja, aquest dimarts a la tarda.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els representants sindicals ja havien evidenciat la seva protesta envers la política de retallades de l'empresa des de la tardor del 2019, quan desenes de treballadors de l'empresa van sortir a manifestar-se per queixar-se dels acomiadaments cada vegada més recurrents. En l'anunci, on CCOO espera comptar amb la complicitat d'UGT per articular la vaga general de forma conjunta, els representants sindicals dels polígons químics Nord i Sud de Tarragona han instat a «implicar el conjunt de la ciutadania del Camp de Tarragona i interpel·lar-la perquè se sumi a la mobilització» dels operaris.

Els sindicats mouen fitxa contra «la precarització del mercat laboral» i anuncien vaga general als dos polígons de Tarragona

Els representants de CCOO i UGT han fet arribar les seves inquietuds al conseller de Treball | Toni Cabanillas

Dins el marc d'aquesta convocatòria de vaga, també es plantegen les opcions de fer diverses concentracions, manifestacions i aturades davant la seu del govern espanyol a Tarragona, la de la Generalitat, la seu de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT) i també la de l'Associació d'Empreses de Serveis de Tarragona (AEST). Una altra reivindicació central és la que ja li han fet arribar aquest divendres al conseller de Treball, Chakir El Homrani, per reclamar «que puguem participar activament en les reunions i investigacions dels accidents laborals» que duu a terme Inspecció del Treball.

CCOO vol que aquest anunci de convocatòria de vaga obri el debat sobre «la creixent precarietat laboral que es dona al sector», i s'emplaça a posar-hi punt final a través d'una revisió de la normativa i la legislació actual. El conseller de Treball també ha manifestat aquest matí, a Tarragona, la seva disposició a acabar amb «la situació de vulnerabilitat que genera un mercat laboral precaritzat».

També et pot interessar

"🔴 Nou anunci de la Generalitat després de comprovar els plans de seguretat d'IQOXE" "🚙🚗Scalextric, una passió que encara perviu al Camp de Tarragona"