La CUP i En Comú Podem s'alineen en defensa «d'un estudi independent» sobre la qualitat de l'aire de Tarragona

La Plataforma Cel Net ha aconseguit el suport explícit de fins a 23 grups municipals del territori
Imatge d'arxiu del complex químic de Repsol a Tarragona | TarragonaDigital.com

La Plataforma Cel Net segueix en peu de guerra i cerca socis en la política municipal que avalin la seva reivindicació d'«un estudi independent sobre la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona». El col·lectiu ha manifestat des del primer moment el seu escepticisme envers el darrer estudi elaborat per l'Institut Cerdà i encarregat per Repsol, que va concloure que «cap emissió de compostos orgànics supera els límits legals al voltant del Polígon Nord».

Cel Net ha volgut aprofitar el context de campanya electoral per fer arribar la seva reivindicació als grups municipals dels municipis afectats per raons de proximitat —el Morell, Constantí, la Pobla de Mafumet, Vilallonga del Camp, Vila-seca, Tarragona, la Canonja i Alcover—. Segons la plataforma ecologista, han rebut el suport d'un total de 23 formacions polítiques d'aquests municipis, un fet que valoren com una bona notícia «en defensa de la població, el territori i la salut davant els interessos de la indústria petroquímica».

A la capital, la reclamació de la plataforma rep el suport de la CUP, En Comú Podem i Assemblea per TGN

Els suports més rellevants venen de la capital, la ciutat de Tarragona, on tres partits polítics han fet arribar el seu compromís per impulsar aquest estudi paral·lel sobre la qualitat d el'aire de la demarcació: són els casos de la CUP, En Comú Podem i el grup municipalista Assemblea per TGN. En la seva petició, Cel Net ha demanat als partits «finançar estudis independents amb metodologies adequades, exigir a la Generalitat que compleixi les seves responsabilitats i reduir l'impacte de la contaminació als municipis».

Del total de 23 suports, set d'ells provenen de llistes municipals vinculades a Esquerra Republicana, quatre a grups de la CUP, tres a l'atmosfera dels Comuns i altres tres a la marca postconvergent de Junts. Les altres sis corresponen a formacions de caire municipalista.

També et pot interessar

"IMPORTANT: La URV investeix la 6a dona doctora honoris causa de la seva història" "Formació: Cursos especialitzats i útils per trobar feina a Tarragona. Coneix-los!"