La CEPTA demana als ajuntaments «dinamitzar la inversió local» de cara al 26-M

El sanejament de les economies locals i l'impacte directe en les empreses del territori, principals arguments
Juan Gallardo, president de la CEPTA, ha presentat les conclusions del darrer estudi aquest dimarts | Toni Cabanillas

El compte enrere per a les eleccions municipals ja està en marxa, i la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) és conscient que amb això s'inicia una nova etapa política al territori. «Els ajuntaments de la nostra demarcació tenen un gran potencial inversor que cal aprofitar», els ha instat el president de la CEPTA, Juan Gallardo. La institució ha fet públic aquest dimarts, 7 de maig, els resultats del seu darrer estudi enfocat en els reptes i les possibilitats econòmiques del món local per als pròxims quatre anys.

 

 

Galardo ha demanat als ajuntaments que «dinamitzin la inversió local» en benefici de «les empreses del territori, que seran les grans afavorides» amb la mesura. El president de la CEPTA ha volgut destacar la bona salut de les economies locals tarragonines «després d'un procés molt notable de sanejament dels comptes» en diversos consistoris. Ara, sempre segons les explicacions de Gallardo, existeix un superàvit econòmic que pot fer-se servir com a motor econòmic a escala local.

 

La CEPTA convida als ajuntaments a promoure «inversions prudents i sostenibles» a partir del 26-M

«La inversió per part dels ajuntaments s'ha reduït moltíssim des del 2014, i demanem canviar la dinàmica amb el nou cicle polític del 26 de maig», ha exposat Juan Gallardo. «Alguns consistoris del territori estan raonablement sanejats, i altres ho estan molt», ha celebrat com a argument per animar a despertar la inversió local. «Hem de pensar que són precisament els ajuntaments els qui sostenen l'economia i fan quadrar els comptes de dèficit a les altres administracions: deixem-los invertir amb els recursos de què disposen!», ha proposat el president de la CEPTA.

 

La confederació empresarial demana, a tall de conclusió, que els nous ajuntaments dinamitzin la inversió, no girin l'esquena a les necessitats dels polígons empresarials, recolzin l'emprenedoria i facin esforços per alleugerir els impostos a les empreses. La CEPTA considera que una onada inversora local té sentit ara que els números vermells han canviat a verd, i que el benefici d'aquestes decisions repercutirà en les empreses de la demarcació.

 

També et pot interessar