La CEPTA demana frenar el projecte del tren-tram i resoldre altres infraestructures pendents al territori

Rebaixa l'alarma del coronavirus i posa els «perjudicis tangibles» per a l'economia local en quarantena

La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) vol posar fil a l'agulla al llistat d'infraestructures pendents que la demarcació de Tarragona acumula i atresora. En la presentació del nou observatori, el Gabinet d'Estudis ha lamentat amb to dur que «les mancances en aquesta matèria són indubtables» i ha alertat que «és una realitat que condiciona el nostre desenvolupament, el nostre futur i la nostra capacitat d'atraure noves inversions».

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

El cap del Gabinet d'Estudis de la CEPTA, Juan Gallardo, ha assenyalat els deures pendents en actuacions com l'obra completa de l'A-27 (i connectar el final del tínel del Coll de Lilla amb l'autopista AP-2), desdoblar trams de carril únic de carreteres com l'N-340 de les Terres de l'Ebre per evitar convertir-la en «el coll d'ampolla» del territori o trobar un mètode efectiu per finançar el manteniment i la conservació del tram de l'AP-7 en sentit València que ha quedat sense peatge des de l'1 de gener.

 

La CEPTA rebutja el tren-tram i el retreu ser «un projecte insostenible» per al territori

Gallardo, qui s'ha mostrat «obert» a possibles solucions i s'ha limitat a «detectar les mancances» sobre les quals cal actuar «de forma immediata», també ha atacat amb contundència el projecte del tren-tram de la Costa Daurada, anunciat de cara al 2024, i l'ha definit com un projecte «que no té cap mena de sentit» on ha contraposat «una demanda insuficient» amb «un cost d'inversió altíssim» que, segons els càlculs de la CEPTA, podria fregar els 1.000 milions d'euros. «És del tot insostenible», ha etzibat.

 

La CEPTA ha demanat aturar la inversió i centrar els esforços a redefinir i reforçar la xarxa viària de les comarques de Tarragona amb alternatives «més econòmiques» i més rendibles. També ha exigit l'intercanvi de les línies ferroviàries per tal de garantir el pas de les mercaderies per una nova línia d'interior que permeti alliberar la línia actual de costa per a ús de passatgers. I tampoc ha tingut paraules maques per un Aeroport de Reus a qui ha valorat com a «condemnat a la Segona Divisió» mentre l'operador estatal AENA n'assumeixi la seva gestió sense cap mena de competència o alternativa privada que «canviï el model i permeti captar nous tràfics».

 

Coronavirus: la CEPTA demana prudència, moderació i responsabilitat

Preguntat expressament pels efectes de la crisi del coronavirus en l'economia de Tarragona, Juan Gallardo ha matisat que «encara és impossible de quantificar-ho amb precisió», si bé ha reconegut l'impacte de «perjudicis tangibles» com l'alteració de la producció industrial, el refredament del turisme o la cadena de suspensions d'actes i activitats, encara en dinàmica creixent.

 

Gallardo, però, ha fet un crit a la moderació i creu que «no hi ha raons perquè ens deixem portar pel pànic» amb l'emergència sanitària d'abast desconegut. Demana, però, que «si s'han de prendre mesures, ho fem ja i no ho dilatem» i que els bancs centrals «no estrangulin els fluxes de crèdit ni els d'inversió» per tal no agreujar la situació i facilitar una possible recuperació tan bon punt passi l'onada.

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana