Territori, Generalitat i Foment acorden constituir una comissió per impulsar les infraestructures ferroviàries

Aquesta primera 'cimera ferroviària' celebrada a Madrid ha finalitzat amb tres acords per millorar la situació al Camp de Tarragona
Acorden constituir una comissió tècnica amb el Ministeri de Foment per desenvolupar les infraestructures ferroviàries al Camp de Tarragona | TarragonaDigital

 

La gran cimera entre el món local, el govern de la Generalitat i l'Estat per posar fil a l'agulla a les reivindicacions ferroviàries del Camp de Tarragona, ja s'ha celebrat i, després de la primera reunió, hi ha les primeres novetats. En aquest sentit, els ajuntaments del territori i la Generalitat han acordat constituir una comissió tècnica amb el Ministeri de Foment per desenvolupar les infraestructures ferroviàries al Camp de Tarragona. 

La reunió dóna els primers fruits

Els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; Reus, Carles Pellicer; Cambrils, Camí Mendoza; Salou, Pere Granados i la regidora d'Urbanisme de Vila-seca, Manuela Moya, han assistit a la reunió d'aquest dimarts a Madrid, acompanyats del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet. Tots ells han mantingut una reunió amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Pedro Saura, per fer arribar al Ministeri de Foment les propostes de millora ferroviària acordades entre els cinc principals Ajuntaments del territori amb la Generalitat de Catalunya. 

La realitzada avui ha estat la primera que se celebra al màxim nivell entre els representants de diferents administracions i amb un document consensuat per tots ells. Aquest, aborda les necessitats de la regió de Tarragona, tenint en compte les infraestructures en funcionament i també aquelles a desenvolupar en els pròxims anys.

Les administracions nomenaran els representants de les comissions per treballar al més aviat possible | TarragonaDigital

 

En aquesta primera cimera, la reunió de treball ha finalitzat amb tres acords concrets. El Ministeri assumeix l'acord estratègic per a l'impuls de les infraestructures ferroviàries del Camp de Tarragona i es treballaran tots els projectes inclosos amb unitat d'acció. Tanmateix, es constituirà una comissió tècnica de treball conjunt per tal d'analitzar i avançar en els estudis i treballs sobre les propostes presentades i, finalment, es constituirà una comissió política per tal de fer seguiment dels treballs tècnics i vetllar pel compliment del document d'acord presentat. 

Per tal de poder començar a treballar com més aviat millor en el full de ruta conjunt, en les pròximes setmanes, les diferents administracions nomenaran els representats per formar part de les comissions. 

"ATENCIÓ: L'exconseller Josep Rull es mulla sobre el projecte de nou vial a l'A-27" "ATENCIÓ: L'Aeroport de Reus tanca el mes de març amb una les seves dades més baixes"