Ajudar els veïns en temps de coronavirus: la ciutadania es mobilitza a Tarragona pels més 'febles'

Diversos municipis del Camp de Tarragona creen xarxes de voluntaris per ajudar a totes aquelles persones que ho necessitin
A Tarragona s'ha creat una xarxa de voluntaris amb prop de 300 persones | Àngel Ullate

 

Davant la situació excepcional del coronavirus s’obre un escenari on tota mena de persones es poden veure perjudicades. Des de gent gran que no pot anar a comprar al supermercat o pares i mares que tenen infants a casa i no se’n poden fer càrrec perquè han d’anar a treballar. Davant d’aquest context, diversos municipis del Camp de Tarragona han creat xarxes de voluntaris per ajudar a tothom que ho necessiti. Exemple d’aquesta mobilització és el Casal Sageta de Foc de Tarragona, el grup de voluntaris de Riudoms o els joves de Montbrió del Camp.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

El Casal Sageta de Foc va obrir aquest divendres al migdia diversos canals a les xarxes socials per tal de facilitar la connexió i la col·laboració entre els veïns i veïnes dels diferents barris de Tarragona. Tal com expliquen des de l’entitat, la iniciativa vol ajudar «a totes aquelles persones que pel context actual d’epidèmia tenen necessitats bàsiques per cobrir». En aquest sentit, ja compten amb una xarxa de centenars de voluntaris i s’han creat diversos grups de treball repartits mitjançant els diferents barris tarragonins.

 

Més de 300 voluntaris a Tarragona

Concretament, s’han establert grups a la Part Alta, la Zona Centre, Torreforta, Sant Pere i Sant Pau, el Serrallo-Part Baixa i Sant Salvador. Segons el Casal Sageta de Foc «aquests grups es poden ampliar en funció de la demanda i volen posar en contacte les persones que tinguin temps per ajudar els seus veïns així com aquells veïns que no tinguin temps o que no puguin sortir de casa». Per aquest motiu, el casal anima a tothom a apuntar-se als grups de treball «sigui quina sigui la situació de cadascú».

 

Des del col·lectiu detallen que a hores d’ara ja han aplegat més de 300 voluntaris, dels quals 130 formen part del grup de la Zona Centre de Tarragona. «En l’estat d’alerta algunes persones poden necessitar ajuda i ens hem de mobilitzar i oferir aquest servei a tothom que ho necessitin», expliquen des del Casal Sageta de Foc. Per una altra banda, assenyalen que de moment no han rebut cap petició d’ajuda però que estan disponibles en qualsevol moment.

 

Per tal d’apuntar-s’hi, només cal escriure un correu electrònic a casalsagetadefoc@gmail.com o consultar les xarxes socials. Més enllà d’això, el pròxim dilluns 16 de març sortiran a encartellar en els diferents barris de Tarragona per tal que tota la ciutadania estigui informada d’aquest nou servei. Des del mateix casal afirmen que «només amb l’organització popular aconseguirem que ningú quedi enrere» i que «hem d’enfortir el teixit veïnal» per tal «d’aturar el Covid-19 i les seves conseqüències».

 

Riudoms ha creat un grup de voluntaris per ajudar a tota aquella gent del poble que ho necessiti | TarragonaDigital

 

Riudoms i Montbrió del Camp, exemples d’organització

L’organització ciutadana s’estén arreu del territori. Riudoms i Montbrió del Camp són dos municipis més on s’ha creat una xarxa de voluntaris. «Arrel de les iniciatives que hem vist en altres poblacions ens hem posat d’acord entre unes quantes persones i hem engegat el grup de voluntaris de Riudoms», manifesta Cristina Montalvo. A hores d’ara, el grup compta amb una trentena de persones i estan a l’espera de si algú necessita ajuda.

 

«Ho hem posat en coneixement de tothom del poble, ho hem publicat a les xarxes socials i a les entitats i Ajuntament», expliquen des de Riudoms. Qualsevol persona que es vulgui unir al voluntariat es pot posar en contacte en qualsevol dels següents números de telèfon: 696327217, 696381683 i 654424760.

 

L’Associació de Joves de Montbrió del Camp també s’ha mobilitzat i ha comunicat a través de les xarxes socials que «es posa al servei del poble». «Oferim el nostre servei a totes aquelles persones que ho necessitin, ja sigui per anar a comprar, cuidar la canalla, etc... Qualsevol família que necessiti ajuda aquests dies que no dubti en contactar amb nosaltres via whatsapp o per trucada les 24 hores del dia», assenyala el col·lectiu.

 

«Quan cal, hem d’estar a l'altura de les circumstàncies», manifesten els joves del poble. Per tal de posar-se en contacte només cal trucar al 628988568 o bé al 618379214.

 

Més enllà de Tarragona, Riudoms i Montbrió del Camp. La resta de municipis també s’estan organitzant amb xarxes de voluntaris per ajudar a aquelles persones que més ho necessitin.

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana