El clúster químic de Tarragona treu múscul en una important cimera al Regne Unit

Una delegació del Port de Tarragona ha presentat «les oportunitats que ofereix al territori» a diverses companyies europees
El clúster químic de Tarragona ha tret múscul al Regne Unit aquesta setmana | Cedida

Una delegació del Port de Tarragona, en representació del clúster químic local ChemMed, va desplaçar-se la setmana passada a una important cimera del sector a Kingston Upon Hull (Regne Unit) per posicionar «les oportunitats d'inversió i negoci» del territori entre les companyies capdavanteres del sector arreu del planeta.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El clúster, que agrupa els agents logístics, acadèmics i científics de la indústria química tarragonina, s'ha estrenat com a membre d ela plataforma European Chemical Site Promotion Platform (ECSPP), amb l'objectiu d'establir punts de trobada per part de diversos clústers químics del continent on posar-se al dia de reptes, novetats i estratègies de treball en xarxa.

 

Tarragona es referma com el gran port de referència per a la química del sud d'Europa

Tarragona s'ha posicionat com el port de referència del sud d'Europa quant al tràfic de productes químics, un dels seus grans trets característics. Ha presentat les seves instal·lacions del Moll de la Química, de fins a 36 hectàrees —després de duplicar la superfície— i adreçades a l'emmagatzematge de líquids a doll d'aquest sector químic, i s'ha reivindicat com una aposta a l'alça de cara als pròxims anys.

 

La força econòmica de la química a Tarragona, sumada al cicle inversor i d'expansió que afronta el Port de cara als pròxims anys, són el gran salt qualitatiu conjunt que el territori presenta a la trobada, on ha tret múscul davant altres potències europees. La trobada ha tingut lloc els dies 16 i 17 d'octubre.