El Col·legi de Metges, contundent: «No podem admetre que se substitueixin metges per infermers!»

S'uneix a una declaració conjunta de tots els col·legis de l'Estat | Reclamen «respectar el lideratge clínic dels metges»
Imatge de la seu del Col·legi de Metges de Tarragona, a la Via de l'Imperi Romà | Wikipedia

 

«No podem admetre que se substitueixin metges per infermers!», clama l'Organització Mèdica Col·legial d'Espanya —a la qual pertany el Col·legi de Metges de Tarragona i de les altres províncies de l'Estat—. Ho han fet de forma consensuada després de reunir-se en assemblea per valorar l'estat actual del sector a les diferents autonomies.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El col·legi tarragoní s'ha avançat a aclarir que «donem tot el nostre suport al comunicat» emès, on els professionals exigeixen que es preservi l'actual sistema de salut pública i es respecti «el lideratge clínic del metge com a garant dels drets dels pacients». Han estat especialment crítics amb la proposta de diverses autonomies de substituir els metges que manquen per personal d'infermeria.

Els metges alerten que substituir-los per infermers «posaria en risc la seguretat dels pacients»

«La manca de metges no pot ser justificació per a la seva substitució» per infermers, asseguren, perquè aquesta mesura «seria il·legal, generaria desigualtat social i posaria en risc la seguretat dels pacients», asseveren. «Amb mesures com aquesta, s'ignora l'alta capacitació adquirida al llarg d'un mínim de 10 anys», afegeixen.

Els metges alerten que està en joc «la responsabilitat de la professió mèdica sobre la salut de la població» i recorden que «en tots els països europeus, els metges són l'eix central de l'assistència sanitària». «Confiem que les administracions públiques continuïn garantint una assistència de qualitat», afegeixen.

Des del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona ja han criticat anteriorment situacions com que «la nostra salut pública és un sistema infrafinançat», o la seva preocupació envers que «els futurs metges estan demanant sortir del país».

També et pot interessar

"🚿La URV participa en un projecte de gestió de l'aigua amb intel·ligència artificial" "❗ IMPORTANT: El Port de TGN acull una cimera mundial aquest setembre"