Pla mitjà on es pot veure en primer terme un cartell de la vaga de metges

El Col·legi de Metges avisa: «La nostra salut pública és un sistema infrafinançat»

El president del COMT denunciarà a la Conselleria de Salut que «ens falten recursos humans i econòmics»

Imatge d'arxiu on es pot veure en primer terme un cartell de la darrera vaga de metges | Cedida

El president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT), el doctor Fernando Vizcarro, ha sortit en defensa del seu gremi per reclamar a la Generalitat de Catalunya un millor finançament per al sistema de salut pública del país. «Som un sistema de salut infrafinançat que no pot atendre a tots els pacients amb la qualitat i el temps que li hem de dedicar», ha advertit.

Vizcarro ha confirmat a TarragonaDigital.com que té previst trobar-se amb la consellera de Salut, la republicana Alba Vergés, a finals de mes per posar fil a l’agulla a tot es les qüestions pendents per al territori. «Tenim una de les ràtios de pacients més elevades, i això genera una sobrecàrrega de feina i un sobreesforç per arribar a tot i poder cuidar els nostres pacients», lamenta, en el mateix sentit que reivindiquen les infermeres de Tarragona, en situació de precarietat laboral.

El president del COMT té previst reunir-se a finals de juny amb la Consellera de Salut, Alba Vergés

El president del COMT ha avançat que reclamarà al govern català «una injecció important de diners» per pal·liar les mancances en el sistema, i que han de servir també per posar al dia altres dèficits com la manca de recursos humans per fer front a les necessitats actuals. «Estem veient que si no arriben més recursos i seguim batallant sota mínims, el model d’excel·lència de la salut pública catalana podria anar-se en orris en 3 o 4 anys», ha advertit.

Vizcarro ha volgut trencar una llança prèvia en favor de la consellera Vergés i ha aclarit que «enguany està previst que es destinin 300 milions d’euros més per a poder engegar un pla de futur que la salut pública de Catalunya necessita amb urgència». Amb aquests recursos, també es reforçarien camps com la formació, un dels pilars del sector del futur a ulls de Vizcarro.

Dr. Vizcarro: «Formar els futurs professionals és garantir el model d’èxit de la salut pública catalana»

Per al president del Col·legi de Metges tarragoní, «és fonamental assumir que la medicina canviarà molt en els pròxims anys». Els descobriments científics en genètica, les noves eines que oferirà la tecnologia i l’envelliment natural de la població són els tres eixos en què basa l’argumentari. «Si som capaços de començar a formar els futurs professionals en aquesta direcció, garantirem que la salut pública catalana es mantingui com a model d’èxit», considera.

Fernando Vizcarro també demanarà a la Consellera una passa endavant per «desburocratitzar les consultes» i agilitzar l’atenció mèdica i més facilitats per als metges a l’hora de gestionar les seves pròpies agendes de consulta. «La sostenibilitat del nostre sistema de salut està amenaçada», valora el president del COMT, i és per això que la institució no amaga la seva preocupació envers el present i el futur del sistema sanitari públic de Catalunya.

També et pot interessar