Imatge de la columna de fum al polígon nord de la petroquímica tarragonina

Un incident al polígon nord petroquímic genera una columna de fum negre a primera hora del matí a Tarragona

L'origen es troba en una caldera que no ha generat vapor. L'afectació no ha suposat cap risc per a la salut

Aquest matí de dimecres, 13 de gener, la torxa  de la planta de Repsol, al polígon petroquímic  nord de Tarragona, ha emès una columna  de  fum negre  visible arreu del territori i que ha aixecat la preocupació, pel seu impacte estètic, dels veïns i veïnes de la zona. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons ha piulat l'entitat ecologista 'Mare Terra', l'episodi ha tingut l'origen en «una aturada no programa de la caldera que subministra vapor. No suposa un risc de salut». Fonts de Repsol han confirmat els fets, afegint que «arran del problema de la caldera, s'ha aturat  la unitat. Durant els minuts que hem trigat a  portar vapor, s'ha emès aquesta columna de fum negre que, mediambientalment, no té cap importància però estèticament, entenem que impacta». Ara per ara, l'empresa es troba restablint les condicions normals d'operació de les unitats, segons procediments establerts.

La reacció a les xarxes

La columna de fum ha sigut tan espectacular que s'han multiplicat les imatges a Twitter. Els usuaris d'aquesta xarxa social han lligat l'episodi de torxa que s'ha viscut aquest dimecres amb la polèmica que hi ha al voltant de la qualitat de l'aire a les comarques del Camp de Tarragona.