Imatge d'una professional sanitària durant el cribratge massiu de Reus

Les comarques de Tarragona registren les ràtios de contagis en brots actius més alts de Catalunya

Hi ha actius 152 brots de coronavirus i han afectat 1.730 persones

Els brots de Covid-19 segueixen actius a Catalunya i, en total, n'hi ha 1.316 al territori. Segons les dades de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, detallades en un informe del Departament de Salut amb data del 10 d'octubre al qual ha tingut accés 'NacióDigital', en total hi ha 7.394 persones que han estat afectades pels brots. A la demarcació de Tarragona, dividida per les regions sanitàries del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, n'hi ha 152, els quals han contagiat 1.730 persones.

Menys brots, però amb una ràtio de contagi extrem

Des de l'inici de la pandèmia, les regions sanitàries situades a la província de Tarragona acumulen 10.556 positius per Covid-19. A data de l'estudi de Salut, hi ha 152 brots actius a les comarques tarragonines. D'aquests, 143 són al Camp de Tarragona i 9 a les Terres de l'Ebre. 

Els 143 brots que hi ha al Camp han afectat 1.323 persones. Aquestes xifres, en el total al territori català, representen el 10,9% de brots actius i el 17,9% dels afectats i indiquen que hi ha una ràtio molt elevada de contagis per cada un dels brots: 9,3 infectats. On es veu més perjudicada la regió tarragonina és en hospitalitzacions i defuncions, ja que representen el 36,3% de les hospitalitzacions i el 35,7% de les defuncions derivades dels brots. 

La regió sanitària de les Terres de l'Ebre encara es veu més perjudicada i té unes xifres més extremes. A les comarques ebrenques hi ha 9 brots actius, els quals han afectat 407 persones. Aquesta dada es tradueix en 45 contagis per cada un dels brots que hi ha hagut, essent el cas més extrem a Catalunya. D'altra banda, les hospitalitzacions i defuncions a causa d'aquests brots és pràcticament nul·la, ja que només hi ha hagut una persona que ha mort per la Covid-19 i no hi ha hagut cap hospitalització.

Els brots causats pel coronavirus es comptabilitzen a partir d'un grup de mínim tres persones. Aquestes, però, no han de conviure juntes i s'han hagut de contagiar en un mateix espai. En el cas de les residències, però, només un infectat ja es consideraria brot. Per aquest motiu, els brots no engloben tots els contagis i són aquells que comparteixen un mateix epicentre.
 


Comentaris